Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronból Pármába
Balogh Botond (jobbra) hetente négyszer az olasz első osztályban szereplő Párma csapatával edz

Sopronból Pármába

| P. Horváth László | Sport

Balogh Botond néhány évvel ezelőtt még az SC Sopron gyerekcsapatában focizott, most pedig hetente négyszer az olasz első osztályban szereplő Párma felnőttcsapatával edz. A középső védő a korosztályos válogatott alapembere is.

Ígéretes focistatehetség indult útnak Sopronból: Balogh Botond mielőtt tizenhárom évesen elkerült volna a budapesti MTK-hoz, Sopronban „bontogatta szárnyait”. A tizenhét éves labdarúgó Olaszországból egy délutáni edzése után nyilatkozott lapunknak.  

– Sajnos, nem úgy sikerült a szereplésünk a brazíliai U17-es világbajnokságon, mint ahogy azt elterveztük – mondta a csapat középső védője. – A csoportból nem jutottunk tovább, de azt is figyelembe kell venni, hogy a válogatott kijutott erre a világversenyre. De nem adjuk fel! Egy korosztályt feljebb lépve hamarosan elkezdjük a felkészülést az Európa-bajnokság selejtezőire.

Balogh Botond jelenleg hetente négyszer az olasz élvonalban szereplő Párma felnőttcsapatával edz. Nagy siker lenne számára, ha ebben az évben bekerülne a keretbe, az pedig a csúcsot jelentené, ha be is bemutatkozhatna a Serie A-ban.

– A nyár elején több megkeresést is kaptam Franciaországból, Angliából, de én a Pármát választottam, mert itt éreztem, hogy bíznak bennem – tette hozzá. – Ezt pedig kemény munkával igyekszem megszolgálni. Intenzíven tanulom az olaszt, de a középiskolát is folytatom: odahaza, Magyarországon vagyok magántanuló.

Botond egy igazi labdarúgó, labdarúgást szerető családba született. Édesapját, Balogh Zoltánt annak idején a Matáv FC leszerződtette volna, de ő szerényen inkább a megyei osztályokat választotta. Itt pedig többszörös gólkirály volt. Megtörtént, hogy az egyik szezonban kétszer annyi gólt rúgott, mint a második helyezett.

Botond feladata középhátvédként ennek pont az ellentettje: meg kell akadályoznia, hogy a csatárok találatokat szerezzenek.

Kapcsolódó cikkek