Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legjobb négyben a Sopron Basket
A Magyar Kupa döntőjében már legyőzte a Sopron Basket a DVTK-t, a bajnoki elődöntőben ismét összecsap a két együttes. Fotó: MKOSZ – Girgász Péter

Laczka Miklós: Rengeteg van még a csapatban, szó sem lehet arról, hogy hátradőljünk

Legjobb négyben a Sopron Basket

| Rázó László | Sport

Már a négy között jár a női kosárlabda-bajnokságban a Sopron Basket. Az elődöntő április 20-án kezdődik. A soproni együttes pedig érdekes csatát vívhat az alapszakaszgyőztes DVTK ellen. Az esélyekről Laczka Miklós másodedzőt kérdeztük.

– Elégedett a szakmai stáb azzal, hogy négy közé jutott a csapat a bajnoki rájátszásban?

– Nagyon örülünk a négy közé kerülésnek, komoly sikerként értékeljük, hogy két mérkőzésen is legyőztük a Pécset, és már az elődöntőben szerepelhetünk. Ugyanakkor az is látszik, hogy rengeteg van még ebben a csapatban, emiatt szó sem lehet arról, hogy hátradőljünk. Szeretnénk meglepetést okozni az elődöntőben.

– Az alapszakasz utolsó játéknapján dőlt el, hogy nem harmadik, hanem negyedik helyen végez a soproni együttes, hiszen a Szekszárd le tudta győzni a DVTK-t. Nem volt bosszantó, hogy egy meccsen múlt a harmadik helyezés?

– Egyáltalán nem foglalkoztunk ezzel, sokkal inkább saját magunkkal. Tény, hogy a helyezésünk miatt a négy között már az összes párosmérkőzést pályahátrányban játsszuk le. De az is fontos volt, hogy a bajnoki alapszakasz két utolsó összecsapásán egylabdás meccseket tudtunk nyerni. Ez bizakodásra adhat okot a következő mérkőzéseken is.

– A bravúros kupagyőzelmet úgy sikerült elérni, hogy három meghatározó játékos is hiányzott a csapatból. Fegyverneky Zsófia és Beatrice Mompremier már visszatért, de játszhat-e az elődöntőben Yvonne Turner?

– Valóban, visszatértek a sérült játékosaink, bízom abban, hogy még jobb formába lendülnek április 20-ig. ­Yvonne Turner ezen a héten már teljes értékű edzésmunkát végez, tehát minden valószínűség szerint játszhat a Diósgyőr elleni párharc összecsapásain is. Más sérültünk nincs, így teljes kerettel készülhetünk.

– A Magyar Kupa döntőjében sikerült óriási meglepetést okozni. Vajon meg tudja-e ismételni a csapat ezt a bravúrt a bajnoki elődöntőben, amelyben szintén a DVTK lesz az ellenfél?

– Borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Ugyanakkor nem lehet más célunk, mint legyőzni ellenfelünket és bejutni a bajnoki fináléba. Érdekes párharcra számítok, jól ismeri egymást a két együttes, kérdés, hogy ki, milyen váratlan húzással tud előrukkolni. Meghatározó lesz, hogy a játék alapelemeiben, koncentrációban, keménységben, sebességben melyik csapat tudja hozni a maximumot. Ez döntheti el, ki kerül a döntőbe.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.