Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vércukormérés az iskolákban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Lady Lions Club és a Soproni Cukorbetegek Egyesületének szervezésében végeztek vércukormérést a város középiskoláiban az elmúlt héten. Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék azokat a diákokat, akik magasabb vércukorszinttel mentek reggel tanulni.

– Fontosak az ilyen akciók, hiszen a gyermekeknek a felnőttekhez képest kevesebb szűrést tartanak – világított rá a kezdeményezés hátterére dr. Halmos Mária, a Soproni Lady Lions Club elnöke. – Pedig ezeket érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni. A klub legfontosabb feladata a vakok és gyengénlátók kiszűrése, valamint segítése, a diabetes egyik legsúlyosabb szövődménye pedig a látásvesztés. Ha fiatalkorban elkezdjük szűrni és szükség esetén kezelni a cukorbetegséget, akkor nagy eséllyel nem vezet a betegség látásromláshoz. 

A soproni Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója hozzátette, céljuk, hogy rendszeresen eljussanak városunk középiskoláiba. A Soproni Lady Lions Club kezdeményezése éppen ezért a fiatalokra, a tizenévesekre helyezi a fő hangsúlyt.

Kapcsolódó cikkek

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...

A szünetekben is hímez

A szünetekben is hímez

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Marcsinak két olyan hobbija is van, ami manapság nem túl gyakori a fiatalok körében: hímez és olvas. A nyolcadikos lány nagyon szereti az állatokat, e...