Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új igazgatója lesz a Fáynak

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Augusztus 1-jétől Siposné Rétfalvi Edina lesz a Fáy-szakgimnázium igazgatója. A jelenlegi általános igazgatóhelyettest a közoktatásban eltöltött 30 év és szerteágazó tanulmányai motiválták a pozíció megpályázására.

Leendő utódját három éve készíti fel a vezetői feladatokra Herczeg Lászlóné, a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziumának igazgatója. Siposné Rétfalvi Edina első – testnevelés–földrajz szakos tanári – végzettségét sportszervezői, közoktatási vezetői és okleveles testnevelő tanári diplomával egészítette ki. A leendő igazgató mestertanár, érettségi és sportszakmai vizsgaelnök, emelt szintű érettségi bizottsági tag, tanított felnőttképzésben, vezető szaktanácsadó testnevelés és sport műveltségi területen, mentorál testnevelés szakos hallgatókat.

Siposné Rétfalvi Edina
– 1988 óta dolgozom a közoktatásban – tudtuk meg Siposné Rétfalvi Edinától. – Három évig tanítottam általános iskolában. 1997-ben kerültem a Fáy-szakgimnáziumba, két éve látom el az általános igazgatóhelyettesi feladatokat. Ezt megelőzően gyakorlati oktatásvezető, munkaközösség-vezető és osztályfőnök is voltam. Elvégzett tanulmányaim, a tanári pályán szerzett több évtizedes tapasztalatom, az iskolavezetésben eltöltött évek, valamint szaktanácsadóként végzett munkám  inspiráltak arra, hogy a tagintézmény-vezetői posztra beadjam pályázatomat.


A leendő iskolavezető elmondta, a jelenlegi igazgató által elkezdett munkát kívánja folytatni. Célja, hogy a Fáy továbbra is olyan iskola legyen, amely hagyományos értékeket közvetít és piacképes tudást ad. Ezúton is szeretné megköszönni az igazgatónőnek, hogy segítette „igazgatóvá válását”, továbbá az iskola nevelőtestületének a bizalmat.

Kapcsolódó cikkek