Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tanévnyitó az egyetemen
Fotó: Pluzsik Tamás

Négy karon összesen 857 új hallgató kezdi meg tanulmányait Sopronban

Tanévnyitó az egyetemen

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

A Lám­falussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Erzsébet utcai aulájában tartotta központi tanévnyitó ünnepségét a Soproni Egyetem.

– Alig több mint két hónapja, hogy lezártuk az előző tanévet és átadtuk végzőseinknek diplomáikat, alig csitult el lelkünk a búcsúzás és búcsúztatás keserédes pillanataiban megélt háborgása, a gyorsan tovatűnő nyári pihenés után ismét megpezsdült az élet, mozgalmas napok kezdődtek Sopronban – fogalmazott az egyetem történetének 282. tanévnyitóján dr. Faragó Sándor rektor. – Ba­­lekjelöltek, gólyák érkeztek, továbblendítve az egyetemi lét örök forgásra ítélt kerekét. Elválás a búcsúzóktól, az új hallgatók fogadása, ez a dol­­gok, ez az élet rendje a felsőoktatásban is.

Az egyetem négy karán összesen 857 új hallgató kezdi meg tanulmányait. Újdonság, hogy új szakként az Erdőmérnöki Karon elindul a földmérő és földrendező mérnöki alapképzési szak. A Soproni Egyetem összhallgatói létszáma, a három doktori iskolával együtt a 2017/2018-as tanévben 2750 fő lesz.

A tanévnyitón, melyen részt vett és köszöntő beszédet mondott dr. Fodor Tamás polgármester is, aranydiplomát adományoztak 24 ötven évvel ezelőtt végzett faipari mérnöknek.

Az egyetem ünnepi tanácsülése a leendő elsőévesek eskütételével zárult.

Kapcsolódó cikkek