Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szenvedélye a programozás

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Több robotika- és programozó versenyen is sikeresen szerepelt Németh Noel, aki általános iskolás kora óta rajong az informatikáért.

Noel kapcsolata a számítástechnikával a Minecraft nevű videójáték módosítgatásával kezdődött, majd egyszerűbb szoftverek írásával folytatódott. A fiú autodidakta módon tanult meg magas szintű programozási nyelveket, ma már saját szerverén weboldalakat fejlesztget. 

– Már hatodikos koromban programokat írtam, így egyértelmű volt számomra, hogy a fertőszentmiklósi általános iskola elvégzése után a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium informatika osztályában tanulok tovább – mesélte a fiatalember. – Mivel Ádámtól és Évától kezdtük el tanulni az informatikát, kezdetben kicsit unatkoztam, de 10. osztályra végre számomra is adódtak érdekességek a tananyagban.

Az elkötelezett fiú 9.-ben és 10.-ben több informatikai, főként legórobot-programozási versenyen is indult. Idén bejutott a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny budapesti döntőjére. Noel családjával Pusztacsaládon él, ha ideje engedi, downhillezik, ami a biciklizés egy extrémebb formája.

– Egyelőre úgy gondolom, hogy érettségi után nem tanulok tovább – tette hozzá Noel. – Szerintem a munkaadók nem a papírt, hanem a tényleges tudást és tapasztalatot értékelik a legtöbb esetben. 


Kapcsolódó cikkek

Vonzzák a múlt kincsei

Vonzzák a múlt kincsei

2024. 02. 14. | Madarász Réka

Évek óta szép hagyomány városunkban, hogy a felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalokat támogatja az önkormányzat. A Széchenyi István Tanulmányi Öszt...