Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szenvedélye a programozás

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Több robotika- és programozó versenyen is sikeresen szerepelt Németh Noel, aki általános iskolás kora óta rajong az informatikáért.

Noel kapcsolata a számítástechnikával a Minecraft nevű videójáték módosítgatásával kezdődött, majd egyszerűbb szoftverek írásával folytatódott. A fiú autodidakta módon tanult meg magas szintű programozási nyelveket, ma már saját szerverén weboldalakat fejlesztget. 

– Már hatodikos koromban programokat írtam, így egyértelmű volt számomra, hogy a fertőszentmiklósi általános iskola elvégzése után a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium informatika osztályában tanulok tovább – mesélte a fiatalember. – Mivel Ádámtól és Évától kezdtük el tanulni az informatikát, kezdetben kicsit unatkoztam, de 10. osztályra végre számomra is adódtak érdekességek a tananyagban.

Az elkötelezett fiú 9.-ben és 10.-ben több informatikai, főként legórobot-programozási versenyen is indult. Idén bejutott a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny budapesti döntőjére. Noel családjával Pusztacsaládon él, ha ideje engedi, downhillezik, ami a biciklizés egy extrémebb formája.

– Egyelőre úgy gondolom, hogy érettségi után nem tanulok tovább – tette hozzá Noel. – Szerintem a munkaadók nem a papírt, hanem a tényleges tudást és tapasztalatot értékelik a legtöbb esetben. 


Kapcsolódó cikkek

Rektori kinevezés

Rektori kinevezés

2021. 01. 15. | Munkatársunktól

Dr. Áder János államfő dr. Fábián Attila egyetemi tanárt 2021. január 1-től 2025. december 31-ig terjedő időszakra megbízta a Soproni Egyetem rektori feladatainak ellátásával.

Tehetségpont

2021. 01. 20. | Munkatársunktól

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pozitívan bírálta el a pályázatát, így a Soproni Széchenyi István Gimnázium megkapta a Regisztrált Tehetségpont címet. Az elismerés lehetőséget nyújt arra, hogy a tehetséggondozó munkát még magasabb szinten lássák el.