Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SuliPY Sopronból

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az idei tanévben bevezették a digitális kultúra nevű tantárgyat, s ezzel a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a programozási ismeretek. A diákok és tanáraik hatékony együttműködését segíti a SuliPY, amit a Líceum igazgatóhelyettese, Szabó-Bakos Gábor dolgozott ki.

Az új oktatási felület ingyen, regisztráció nélkül használható okos telefonon, laptopon, asztali gépeken is. – Minden egyes lecke négy részből áll: videó, példák, feladatok megoldással, illetve anélkül és extra tartalmak. Alkalmas önálló tanulásra a diákok számára, használható tantermen kívüli oktatásban, segíti a tehetséggondozást, illetve a felzárkóztatást – sorolta Szabó-Bakos Gábor. – A felület megkönnyítheti a szaktanárok munkáját, ha még nem tanította a Python nyelvet, tartalma illeszkedik a tananyaghoz.  

Az új platform jelentős segítség lenne a tanárok számára is. A líceum pedagógusa felajánlotta a „köznek” a fejlesztését, reméli, hogy hamarosan bekerül a központi ajánlatok sorába.

Az új oktatási felület a sulipy.hu oldalon érhető el. 

Kapcsolódó cikkek

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...

A szünetekben is hímez

A szünetekben is hímez

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Marcsinak két olyan hobbija is van, ami manapság nem túl gyakori a fiatalok körében: hímez és olvas. A nyolcadikos lány nagyon szereti az állatokat, e...