Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Segítő kezek
Lukács Gábor, Lukácsné Oláh Krisztina és kisebbik lányuk, Petra – az életük egy küzdelem

Segítő kezek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Jótékonysági koncertet rendez­nek a soproni Lukács család ja­­vára a Búgócsigában. A férj 14 éve küzd egy súlyos tüdőbetegséggel, jelenleg transzplantációra vár. Az ő kezelését támogatják az est bevételéből.

Lukács Gábor 40 éves, két lány édesapja, 14 éve küzd a COPD (kró­­ni­­kus obstruktív légúti be­­teg­ség) nevű kórral. A kró­­nikus betegség a legtöbbször visszafordíthatatlan hörgőszűkülettel jár, Gábor tüdeje már alig működik, szinte állandóan oxigénpalackot kell használnia. Korábban le­­rokkantosították, és rengeteg kezelésen részt vett Szombathelyen, Budapesten. Most egy életmentő műtétre, tü­­dő­transz­plan­tá­cióra vár, amelyet más betegségei (magas vérnyomás, cukorbetegség) miatt csak Bécsben vállaltak. A beavatkozás nem olcsó, és a rehabilitáció időszakában is számtalan költség hárul a családra. Ráadásul úgy, hogy náluk csak egy kereső van: Krisztina, Gábor felesége. Ő a soproni kórház gyermekosztályán nővér, az ő fizetéséből állják a lakhatásukat, két gyermeket nevelnek.  

„Az életük egy küzdelem. Gá­­bor­nak a levegőért, a családnak a megélhetésért… A barátnőm sosem panaszkodik, teszi a dolgát, összetartja a családot, ő so­­sem kérne segítséget.” – így ír róluk a legnagyobb közösségi oldalon egy barátjuk. És valóban, Krisztina most sem kért segítséget, a barátai kezdték el szervezni a jótékonysági koncertet, hogy támogassák a családját. Október 4-én 19 órától a Búgócsiga Akusztik Gardenben fellép az R. Class, Papp Attila, Brösztl Bianka, Kiss Noró és Szabó Lilla. Az est bevételét a Lukács családnak ajánlják fel, hogy tovább tudják folytatni a küzdelmet a levegőért, az életért. Támogató jegyeket lehet venni a helyszínen, valamint a Volt Caféban.

Jótékonyság a Búgócsigában

Nem ez az első jótékony kezdeményezés, amelyet támogatnak a soproni szórakozóhelyen. Több alkalommal fogadtak be támogatói esteket, árveréseket, tavasszal pedig a Szeretet Háza Alapítvánnyal együttműködve egy defibrillátor árát is összegyűjtötték. Az életmentő készüléket a Várkerületen helyezték el.

Kapcsolódó cikkek

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...

A szünetekben is hímez

A szünetekben is hímez

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Marcsinak két olyan hobbija is van, ami manapság nem túl gyakori a fiatalok körében: hímez és olvas. A nyolcadikos lány nagyon szereti az állatokat, e...