Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Különdíjas fodrászjelölt

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Handler-középiskola végzős fodrásztanulója, Udvardi Kinga különdíjat kapott a divatgálán egy konty elkészítéséért. Nem ez az egyetlen megmérettetés, ahol a szakmája iránt elkötelezett ifjú hölgy eredményesen szerepelt.

Udvardi Kingának már az oviban is fésű volt a jele. Mivel szívesen nézte, ahogy a szakemberek a frizurákat megalkotják, a szüleitől gyakran hallotta: „Belőled remek fodrász lesz!”. Ezek után nem volt kérdéses a pályaválasztás, amit még megerősített, hogy Kinga két unokatestvére is fodrász. Legutóbbi különdíját a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának 25. divatgáláján „alkalmi hagyományos” kategóriában nyerte el.


– Az idei év mottója, a „Felvirágzó hagyományok” valamennyire behatárolta a lehetőségeinket, viszont meg is könnyítette a dolgunkat – mesélte a kedves és mosolygós fodrászjelölt. – Próbáltuk kitalálni, hogy a korabeli ruhaviselethez milyen hajat is hordhattak, a korhű frizurát pedig a modell személyiségéhez igazítottam. Így kreáltam egy fonással–göndörítéssel díszített kontyot.


Kinga már két alkalommal is részt vett a győri Kossuth Kupa elnevezésű kozmetikus–fodrász tanulók versenyén. A megmérettetésre az ország minden részéről érkeznek a szépészeti szakmák lelkes hívei. Tavalyelőtt Marcell-vízhullámjával második helyezést, egy vintage stílusú kontyával pedig különdíjat érdemelt ki a lány.
– Távlati tervem, hogy saját vállalkozást indítok – zárta Kinga. – Addig azonban hátra van még három szakmai vizsga. Ha minden jól megy, május 27-én végzünk, utána pedig munkakeresés következik.

Kapcsolódó cikkek