Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kalandra!  – Vár a fal! - videó

Kalandra! – Vár a fal! - videó

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Videopályázatot hirdet a Sopron Anno Egyesület 5–12-es diákok számára. A videónak, melyben meg kell jelennie a Sopron névnek és az 1277-es évszámnak, témája a soproni várfal/ városfal.

Idén 740 éve, hogy 1277-ben IV. László király szabad királyi városi rangot adományozott Sopronnak, így elismerte a város polgárainak rátermettségét és áldozatkészségét, amelyet a II. Ottokár cseh király elleni harcokban tanúsítottak.  

– 1277 fontos évszám a város történetében, az évforduló kapcsán igyekszünk a fiatalok figyelmét felhívni a dátumra – mondta Kótai Mónika, a szervező Sopron Anno Egyesület alelnöke. – A várfal/ városfal tematika kellő teret enged a kreativitásnak, azáltal, hogy sokfelé láthatók a maradványai a városban, ugyanakkor maga az egykori vár köthető IV. Lászlóhoz is. Így kapcsolódik össze a várfal/ városfal és az 1277-es évszám.

A pályázattal az a szervezők cél­­ja, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a város és története iránt. A jelentkezők maximum 3 perces videókat adhatnak le, ezeket kamerával vagy telefonnal is rögzíthetik.


– Ahogy a Kalandra Sopronban, most is szerettük volna kicsit megmozgatni a fiatalokat, kibillenteni őket a virtuális életterükből, de teret engedve az életük szerves részét képező technológiának – folytatta Kótai Mónika. – Így ismét elérhetjük, hogy a technikai eszközökkel ők maguk fedezik fel a város múltját. Mi „csak” katalizátorok vagyunk, ők pedig ismét „kalandorok” lehetnek. Abban bízunk, hogy a videokészítés élménye közben észrevétlenül is rögzül a diákokban ez a jelentős dátum.


Nevezni május 21-én 20 óráig lehet, a videót a fiataloknak fel kell tölteni a saját youtube csatornájukra, majd ennek a linkjét elküldeni a sopron1277@outlook.com címre. Eredményhirdetés május 28-án lesz, a legjobbak értékes nyereményeket kapnak. Részletek a facebook.com/sopron1277 oldalon. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...