Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Igazi közösségi ember
Árvai Máté a Soproni Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzatának elnöke Fotó: Griechisch Tamás

Árvai Máté és lelkes csapata izgalmas diákprogramokat szervez

Igazi közösségi ember

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Harmadik éve vezeti sikeresen a Soproni Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzatát Árvai Máté. A 11. d osztályos fiú elnöksége alatt több új kezdeményezés szolgálta a közösségi élet felpezsdítését, most éppen a diáknapra készül nagy erőkkel évfolyamtársaival.

Alig egy éve járt a Széchenyibe Máté, amikor beadta a pályázatát a diákelnöki pozícióra. Fő célja az volt, hogy mozgósítsa a diákságot, színesebbé tegye iskolája tanórákon kívüli életét.

– Az elmúlt két és fél évben olyan új programokat szerveztünk, mint például a nemzetközi napok, a halloween-parti vagy a Valentin-nappal egybekötött palacsintasütés – mesélte a kiváló kommunikációs képességekkel megáldott fiatalember. – Több pályázatot is megnyertünk, melyeknek köszönhetően új tanulótereket tudtunk kialakítani – felújítottuk a dísztermet, az egyik sarkában pihenő- és beszélgetősarkot rendeztünk be; széppé varázsoltuk a klubhelyiséget, új bútorokkal szereltük fel a büfé előtti teret.

Máté természetesen mindezt nem egyedül, hanem a csapatával érte el. Egy év múlva készülnek lemondani, és úgy tűnik, két lelkes és ügyes lány személyében már meg is van, ki veszi át a stafétabotot. Az ígéretes utódjelöltek „betanítása” már zajlik, egyre több feladatot bíz rájuk a DÖK – egyrészt azért, hogy önállósodjanak, másrészt azért is, mert ők most teljes erőbedobással készülnek a január 31-i diáknapra.

– A diáknapot minden évben a 11. évfolyamosok szervezik, és hihetetlen együttműködést igényel mind az osztályfőnököktől, mind pedig az osztályoktól. Önmagában már ebből is rengeteget lehet tanulni – tette hozzá az agilis fiú. – Az idei program rendkívül izgalmasnak ígérkezik: kiválasztottunk 13 történelmi eseményt és 13 slágert, mindegyik osztály húzott egyet-egyet, melyekből színpadi produkciót kell készíteniük. Az előzetes feladat egy trai­ler videó elkészítése volt, az alkotásokat már értékelte a zsűri. A kapott pontszámokhoz adódnak majd hozzá a főfeladat pontszámai, és így derül ki, hogy ki lesz az idei győztes. 

Kapcsolódó cikkek