Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Elkezdődött az érettségi

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődött pénteken a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések betartásával szervezik – közölte az Oktatási Hivatal.

Az írásbeli vizsgákat október 30-ig, az emelt szintű szóbeliket november 12. és 16., a középszintű szóbeliket pedig november 23. és 27. között tartják. 

Azoknak, akik tavasszal a koronavírus-járvány miatt nem tudtak eleget tenni vizsgakötelezettségüknek, a vizsga pótlása ingyenes. Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni.

Városunkban a Soproni Szakképzési Centrum érintett diákjai a Handler-technikumban érettségiznek. A vizsgára 29-en jelentkeztek, közülük egy olyan tanuló van, aki tavasszal halasztást kért. E mellett az egyházi fenntartású középiskolákban, illetve a Széchenyiben is tartanak őszi érettségit.

Országszerte 396 intézményben 27 631-en érettségiznek.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...