Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egyeskő a Macskakőben
Fotó: Griechisch Tamás

Egyeskő a Macskakőben

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Egy erdélyi ihletésű tárlattal folytatódott a Macskakő Gyermekmúzeum Bemutatkozom sorozata.

 Vasárnap nyílt meg a Botorka Művelődési Egyesület alkotótáborának képzőművészeti kiállítása, mely az erdélyi Balánbányán található Egyeskő hegycsúcsról kapta a nevét. Több mint tíz éve szerveznek itt képzőművészeti alkotótáborokat gyerekeknek, az utóbbi négy évben a táborok művészeti vezetője Rozmán Zoltán rajztanár Ágfalváról. A soproni tárlatot Mihály Csaba, a Botorka Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Filep Márk önkormányzati képviselő. A kiállítás november 20-ig tekinthető meg a Macskakő Gyermekmúzeumban. 

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.