Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családjával gyakran jár haza
Kóczán Barbara 10 éve és most – a fiatal nő időközben férjhez ment, megszületett kislánya. Fotó: Soproni Téma-archívum és Filep István

Tehetségek 10 éve és most: Bemutatkozik Kóczán Barbara

Családjával gyakran jár haza

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Kóczán Barbara annak idején azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kétszer is elnyerte a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat.

Kóczán Barbara 10 éve egyszerre járt a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának közgazdasági elemző szakára és az ELTE jogi karára. A közgazdasági elemző mesterszakon 2013-ban diplomázott, az ösztöndíj pedig – a szülei támogatása mellett – sokat segített neki abban, hogy 2015-ben a jogi tanulmányait is be tudja fejezni nappali tagozaton.

– Azóta két munkahelyem volt: először a Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgoztam médiapiaci elemzőként, ahol – jogi végzettségemnek köszönhetően – a hatósági ügyekben is részt vettem – mesélte a kedves hölgy. – Szerettem, de amikor lehetőségem adódott, mégis átigazoltam üzleti tanácsadónak. Továbbra is főként média- és telekommunikációs projektekbe kapcsolódtam be, a legnagyobb hazai piaci és állami szereplőknek készítek döntéstámogató, piacelemző anyagokat.

Időközben Barbi férjhez ment: 17 évvel ezelőtt még a Szent Orsolya Gimnáziumban ismerkedett össze a férjével, akivel a közelmúltban volt a 7. házassági évfordulójuk. Mivel mindketten soproniak, nagyon szeretik a várost, és sokat járnak haza a családjukhoz is. Már az is szóba került, hogy visszaköltöznek, ám eddig a fontos döntéshelyzetekben Budapestre esett a választásuk.

– Mivel érdeklődésem fókuszában olyan elemzési területek állnak, amelyekkel céges és állami központokban, így leginkább a fővárosban foglalkoznak, nem akartam kihagyni ezeket a lehetőségeket – folytatta Kóczán Barbara. – Diósdon élünk. Két évvel ezelőtt született meg a kislányunk, az ő érkezésével pedig a család került a fókuszba az életünkben. Valószínűleg ez egy ideig még így is lesz, mivel kistestvért is szeretnénk Liza mellé. A további tanulmányokról sem mondtam le teljesen: foglalkoztat a gondolat, hogy beiratkozom doktori képzésre joggazdaságtani területen, ahol mindkét diplomámat jól tudnám kamatoztatni, és azt vizsgálnám, hogy mennyire hatékonyak az egyes jogintézmények.

Kapcsolódó cikkek