Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Becsengettek Sopronban is
Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok a Gárdonyi tanévnyitóján adta át jelképesen az első és második osztályos diákok részére a tanszercsomagokat Fotó: Griechisch Tamás

Városunkban összesen 1231 tanuló kapott tanszercsomagot

Becsengettek Sopronban is

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Idén is tanszercsomagot kaptak az általános iskolába járó első és második osztályos diákok a soproni önkormányzattól. A hétfőn elkezdődött tanév 2020. június 15-ig tart.

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában pénteken tartottak tanévnyitót. Ennek keretében búcsúztak el az intézmény korábbi igazgatójától, Varga Alfrédtól. Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok a tanévnyitón adta át jelképesen az első és második osztályos diákok részére a tanszercsomagokat.

– A soproni önkormányzat fontosnak tartja, hogy csökkentse az iskolakezdéskor a családok terheit, így idén négymillió forint értékben 1231 tanuló kapott ingyenesen füzetcsomagot – szólt a diákok és a szülők felé fordulva dr. Farkas Ciprián.

A tanévnyitón megjelent Tóth Éva önkormányzati képviselő, valamint Csiszár ­Szabolcs, a sportfelügyeleti csoport vezetője is.

A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium vasárnapi tanévnyitóján dr. Fodor Tamás vett részt. – Az évnyitó minden évben új kezdetet, új feladatot jelent tanárnak és diáknak egyaránt – mondta a polgármester. – A Szent Orsolyában a tudás átadásán kívül nagy gondot fordítanak a keresztény kultúrára és hitre. Ez ma különösen fontos misszió, hisz folyamatosan láthatjuk azt a küzdelmet, amit naponta kell folytatni a keresztény értékekért. Ebben a munkában az intézmény városi szinten is fontos bástya.

A hétfőn elkezdődött tanév 2020. június 15., hétfőig tart. A tanulóknak száznyolcvan napot kell iskolában tölteniük, a középfokú tanulmányaikat befejezőknek az utolsó tanítási nap 2020. április 30. Az első félév 2020. január 24-ig tart majd, az iskolák január 31-ig értesítik a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.

Szeptembertől 1–9. évfolyamon valamennyi tanuló már ingyenesen kapta a tankönyvet, a 2020-as tanévtől pedig a köznevelés valamennyi résztvevője térítésmentesen jut a kiadványokhoz.

Nyugdíjba vonult az igazgató: Varga Alfréd 23 éven át volt a Gárdonyi-iskola igazgatója. A tanár–sportedző az idei tanévtől nyugdíjba vonul. Tőle az elmúlt pénteki tanévnyitón a tanárok, diákok is elbúcsúztak, a Soproni Tankerület nevében pedig Marek János méltatta munkáját. Az igazgatói teendőket megbízottként Kükedi Józsefné látja el. Az igazgatói posztra pályázatot írnak ki, az új vezető várhatóan a jövő év elején állhat munkába.

Kapcsolódó cikkek