Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zöld hírek

| Zöld Sopron

Hírösszefoglaló.

Emlékpad és csemete

Öt esztendővel ezelőtt avatták fel a Soproni Parkerdőben a Madarak és Fák Napja Emlékerdőt. Akkor 90 csemetét ültettek el, ma már 600 fa díszíti ezt az erdőrészletet. Idén a madarak és fák napján újabb csemetével, egy nyírrel gazdagodott a terület, emellett egy emlékpadot is felavattak a helyszínen egy szűk körű ünnepség keretében. A madarak és fák napjának az a célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

Támogatás állattartóknak

Megötszörözte az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét a kormány, az érintettek 50 helyett 260 milliárd forintot kaphatnak – jelentette be Nagy István. – Az emelés meghatározó az agrárium jövője szempontjából. Nehéz időszakon vagyunk túl, az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza is sújtotta a Covid mellett a gazdaságot, ám az agrár- és élelmiszergazdaság nem állt le – mondta az agrárminiszter.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...