Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Téli előkészületek Sopronban
A Sopron Holding Zrt. munkatársai meghatározott ütemterv szerint takarítják a város kezelésébe tartozó közutakat. Egy nagy és egy kisebb seprőgéppel távolítják el az utcákról a lehullott leveleket. Fotó: Filep István

A lombhullás az időjárási viszonyok miatt 1,5–2 hónapig is elhúzódhat

Téli előkészületek Sopronban

| Madarász Réka | Zöld Sopron

A Sopron Holding Zrt.gőzerővel készül a téli szezonra: a megszokott avargyűjtés mellett gyomlálnak, nyesik a fákat, a hiányzókat pedig pótolják a szakemberek.

A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziója az őszi–téli időszakban a kezelésében lévő zöldterületeken – a soproni parkokban, játszótereken, lakótelepeken – folyamatosan összegyűjti a lehullott lombot.

Önjáró gépekkel

– Az avargyűjtést önjáró gépekkel, illetve platós járműre szerelt lombszívóval és kézi lombfújóval végezzük – tudtuk meg Sallay Krisztiántól, a cég divízióvezetőjétől. – Az időjárási viszonyok és az eltérő növényfajok miatt a lombhullás akár 1,5–2 hónapig is elhúzódhat, ezért többször is vissza kell térnünk egy-egy területre.

Meghatározott ütemterv szerint takarítják a város kezelésébe tartozó közutakat is, egy nagy és egy kisebb seprőgéppel távolítják el az utcákról a lehullott leveleket. Az utcaseprők a belváros állandó körzeteit takarítják.

Gyűjtsük a zöldhulladékot!

A hatályban lévő rendeletek szerint a saját ingatlan előtti járdaszakaszokról a lehullott lombot a lakóknak, illetve a tulajdonosoknak kell összegyűjteniük. Ezt (áprilistól november végéig) havonta elszállítja az STKH. Az azonban rendkívül fontos, hogy a zöldhulladékot erre a célra kijelölt zsákokba, illetve a hulladékudvarokban igényelhető barna edényekbe gyűjtsük.

A Sopron Holding az avargyűjtés mellett a város fásításáról is gondoskodik.

Nyolcvan új facsemete

– A kivágott fákat pótoljuk, illetve új helyekre is ültetünk csemetéket. Ősszel összesen 80 facsemetét ültetünk el – folytatta Sallay Krisztián. – Egész évben folyamatosan végzünk faápolási munkálatokat. Jelenleg fanyesési, illetve fakivágási tevékenységet is folytatunk. Megszabadítjuk a fákat a száraz, beteg ágaktól, a kiszáradt, balesetveszélyes egyedeket pedig kivágjuk.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...