Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Palackposta

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Elindult a Palackposta 2020, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrármarketing Centrum közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti.

A kezdeményezéshez lapzártánkig a Soproni borvidékről a következő pincészetek csatlakoztak: Iváncsics Pince, Jagodics Pince, Linzer–Orosz pince, Mándli Borház, Taschner Borház, Vincellér Borbirtok, VINORA Borház, Csepreg, Tóth Pincészet, Steigler Pince, Puklusvin Kft., Kampits Családi Pince, Fényes Pincészet, Bónis-Reitter Borászat. 

A kampány célja, hogy ösztönözzék a fogyasztókat arra, hogy közvetlenül a hazai termelőktől rendeljenek bort, akik házhoz is szállítják a tételeket.

A tájékoztatás szerint a borok értékesítéséhez új megközelítésre és alternatív platformok bevonására van szükség, mivel a kijárási korlátozás betartása mellett a fogyasztóknak is nehezebb biztonságosan hozzájutniuk a kívánt termékekhez. A bor esetében az online vásárlás eddig kevésbé volt elterjedt, ezt kívánja ellensúlyozni a két szervezet. A www.palackposta2020.hu weboldalon kereshető a házhoz szállítást vállaló termelők listája.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...