Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújultak a parkok
A Papréten felújították a parkon áthaladó járdát, új sétányokat alakítottak ki, ahova egynyári, kétnyári, hagymás, lombhullató és örökzöld növényeket telepítettek. A parkolóban betonszegéllyel ellátott térkövet és gyeptéglát raktak le, valamint rendbe tették a holokauszt-emlékmű környezetét is. Fotó: Filep istván

A parkolók felújításával fejlődött a Paprét közlekedése is

Megújultak a parkok

| Etzl Edgár | Zöld Sopron

Befejeződött a fejlesztés, gyönyörűen megújult három soproni zöldterület, a Paprét, a Washington park és a Szélmalom tér.

A belvárosi parkokat már birtokba vették a helyiek, szép időben sokan sétálnak a zöldterületeken, ülnek a padokon. Dr. Farkas Ciprián múlt héten a Papréten tartott sajtótájékoztatón elmondta: nagyon büszke a mintegy 160 millió forintos, kormányzati forrásból finanszírozott fejlesztésre. – Számunkra fontos, hogy a soproni családok egészséges környezetben, minőségi körülmények között tölthessék el a szabadidejüket – hangsúlyozta a polgármester, aki megköszönte a soproniaknak, hogy türelmesek voltak a munkálatok ideje alatt. Beszédéből kiderült: a közterület-felügyelők kiemelt figyelmet fordítanak a felújított parkokban a rend fenntartására.

– Ismereteink szerint az elmúlt 80–100 évben ezeken a belvárosi helyeken jelentős felújítás nem történt – emelte ki dr. Simon István alpolgármester. – A Paprét környékén a város fejlődése szemmel látható, hiszen a zöldterület keleti oldalán jelenleg építik a Soproni Darazsak Sportakadémia kampuszát, a másik oldalon pedig a sportcsarnokot a közelmúltban újíttatta fel a városvezetés.

A sajtótájékoztatón részt vett Juhász Adrienn önkormányzati képviselő is, aki elmondta: évtizedes igényt szolgáltak ki a Washington park felújításával. Az új köztéri bútorok és növények telepítése mellett sikerült megőrizni a park régi báját, és ez nemcsak a Kőfaragó téri lakótelepen élőknek kedvez, hanem a város minden lakójának. – Nap mint nap járok arra, örömmel látom, hogy nemcsak az idősek, családok, de a fiatalok is jól érzik itt magukat – tette hozzá a képviselő.

Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke visszaemlékezett arra, hogy gyermekkorát a Washington park közelében töltötte, és örül, hogy láthatta, ahogy végre felújítják a területet. Kiemelte: az Árpád utcában a parkolóház létrehozásával és a papréti parkolók felújításával fejlődött a városrész közlekedése is.

A parkok megújítását folyamatosan nyomon követtük lapunkban is, legutóbb augusztus 23-án írtunk a témáról (Új ruhát öltenek a soproni parkok, Soproni Téma, 2023. augusztus 23.).

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...