Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megszépült játszóterek
A helyszínen Juhász Adrienn és dr. Farkas Ciprián ismertette a játszótér-felújítási program több elemét Fotó: Griechisch Tamás

Megszépült játszóterek

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a felújított és újabb elemekkel kibővített játszóteret a Gyóni Géza utcában.

 A munkák 14 millió forintos költségét az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezte. A helyszínen dr. Farkas Ciprián elmondta, ez a fejlesztés is része az önkormányzat átfogó játszótér-felújítási programjának. Ennek keretében a meglévő harminchárom játszótér közül harminc esett át nagyobb karbantartáson, illetve bővült új eszközökkel. Új játszótér is épül, a Dorosmai utcában és a Kőműves közben. A beruházások összértéke 170 millió forint, ebből 130 millió a város saját forrása. A tanácsnok kiemelte, a városvezetés elkötelezett a családok mellett. Fontos, hogy a kicsik biztonságos körülmények között játszhassanak, mozogjanak. A nagyobbak pedig 80 különböző sportegyesület közül választhatnak, hogy megismerkedjenek a sportágakkal. Juhász Adrienn, az önkormányzat ifjúsági, turisztikai és sportbizottságának külsős tagja hozzátette: a fiatalok Sopronban jó körülmények között játszhatnak, sportolhatnak és tanulhatnak. A lehetőségeket folyamatosan fejlesztik és bővítik. Erre példa a játszótér-felújítási program is.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.