Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét faipari seregszemle

Ismét faipari seregszemle

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Szeptember második hétvégéjén rendezik meg az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakkiállítást és Vásárt. A 8500 négyzetméteres területen tartott esemény helyszíne ezúttal is a Novomatic-aréna és környéke lesz.

A speciálisan Sopronhoz kötődő erdészeti és faipari kiállítás és vásár célja az erdészet és a faipar teljes körű bemutatása, kezdve az oktatáson, a turisztikán keresztül egészen a mindennapi erdészeti munkákig, követve aztán a fa útját egészen a felhasználókig. A világ élvonalához tartozó márkás gépek, berendezések, eszközök felvonultatásán túl látható lesz sok kerti, utcai, játszótéri faeszköz. Megtalálhatóak az ablakgyártáshoz, kertészeti munkákhoz, fűrészáru- és tűzifakészítéshez szükséges gépek, berendezések is.  

A már hagyományosnak mondható faesztergályos bemutatón túl lesz drótkötélpálya a kiállítás fölött. Ezen bárki lecsúszhat, de a szabadtéren szebbnél szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével. A gyerekeket Natura játszóház is várja. A szabad területen a harvester (fakitermelő gép) szimulátorokon tesztelhetik ügyességüket az érdeklődők. A Soproni Egyetem idén „A fa kreatív ipari felhasználása” címmel tart konferenciát, a Handler-iskola pedig barkácsshow-val készül. 

Nyitva tartás: szeptember 12–14-ig, csütörtökön és pénteken 10–18 óra, szombaton 10–16 óra között

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...