Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Arany Érdemkereszt ifj. Kuslits Istvánnak

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Ifj. Kuslits István, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdész–vadásza a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült, amelyet az országos vadásznapon dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke adott át.

A méltatás során elhangzott: Kuslits István 1977-ben született Sopronban, többgenerációs erdész–vadász családból származik, így kisgyermekkora óta szívta magába a természet szeretetét, és a vadászat iránti érdeklődése is ide vezethető vissza. Szakmai pályafutását a Soproni Fertőtáj Vadásztársaság hivatásos vadászaként kezdte, majd ezt követően a Tanulmányi Erdőgazdaság munkatársa lett, és jelenleg is itt dolgozik. Aktív részese az erdőgazdaság közjóléti tevékenységének, különös tekintettel az erdei iskolai programokra, a fiatalok természetszeretetre történő nevelésére, a vadászat, a vadgazdálkodás bemutatására. 

Kuslits István nemcsak az erdőgazdaság kollektívájának megbecsült tagja, hanem ugyanezt mondhatja el róla a megye hivatásos vadászainak közössége is. Ez irányú munkáját a Vadászkamara megyei szervezete 2009-ben Sólyom-díjjal ismerte el. Segítőkészsége, szerénysége és példamutató magatartása egyaránt nagy szerepet játszik abban, hogy mind munkahelyén, mind pedig a vadász közösségekben fenntartás nélkül elismerik, és fiatal kora ellenére sokan példaképüknek tekintik.

Kapcsolódó cikkek

Soproni Borzsongás

Soproni Borzsongás

2022. 09. 21. | Munkatársunktól

Újabb rendezvénnyel népszerűsítik a soproni borokat – péntektől vasárnapig a Deák téren mutatkozik be 19 gazda, akiknek nedűit meg is lehet kóstolni....