Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A természet ölelésében
A nemzeti park több tematikus nyári tábort szervez a gyermekeknek, de népszerűek a vízi, szárazföldi túrák is. Fotó: Fertő–Hanság Nemzeti Park

Ismerjük meg jobban a Fertő-partot és a Hanságot!

A természet ölelésében

| Madarász Réka | Zöld Sopron

Mint minden évben, idén nyáron is színvonalas programokkal várja az érdeklődőket a Fertő–Hanság Nemzeti Park. A gyerekek tartalmas kikapcsolódását táborok szolgálják, a felnőttek pedig különféle túrákon ismerhetik meg jobban a Fertő-partot és a Hanságot.

Nyáron a nemzeti park munkatársai folyamatosan szerveznek különféle túrákat.

– Ilyenkor rendkívül népszerűek a kenutúráink – tudtuk meg Geréné Földvári Arankától, a Fertő–Hanság Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezetnevelési Osztályának megbízott vezetőjétől. – Ezeken a Fertő nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak szinte zavartalan élővilágát mutatjuk be az érdeklődőknek. Emellett kerékpáros és gyalogos túrákat is hirdetünk a Fertő környékén, a Hanság ban, a Soproni-hegységben, valamint a Szigetközben.

Remek családi program lehet a Lászlómajor meglátogatása is. A Sarród település szomszédságában található Lászlómajor az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy százötven éve kialakított majorság 2012 nyara óta megújult „köntösben” interaktív, élővilággal és régi mesterségekkel foglalkozó kiállítással, valamint fűszernövénykerttel és régi magyar háziállatokkal fogadja az ide látogatókat.

– Az ökotúrák mellett különböző tematikájú nyári táborokba várjuk a különböző korosztályú gyerekeket – szintén minden tájegységben – folytatta Geréné Földvári Aranka. – A „Miénk az erdő”, a „Kis-gazda” tábor, a „Felfedező” tábor és az „Eleink nyomában” címmel meghirdetett természetismereti táboraink napközisek, a Fürkész táboraink viszont bentlakásosak. Mindegyik a nemzeti park növény- és állatvilágának alaposabb megismerését szolgálja. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni, hiszen a bentlakásos táborban például megismerkedhetnek az éjszakai égbolt titkaival, részük lehet éjszakai „settenkedésben” az öt együtt töltött napot pedig esti tábortűz fényénél búcsúztathatják el.

(Bővebb információk a Fertő–Hanság Nemzeti Park honlapján – www.ferto-hansag.hu – olvashatók.)

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...