Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Winkler Oszkár-díj pályázat

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Városszépítő Egyesület pályázatot hirdet Sopron város területén megépült vagy felújított, a városképet gazdagító épületek alkotói részére.

A Winkler Oszkár-díjra az pályázhat, aki legfeljebb két éve elkészült, új építésű vagy felújított épület alkotója (tervező, kivitelező vagy tulajdonos).

A pályázatot az ingatlan azonosításához szükséges adatokkal (cím, helyrajzi szám), az elkészült épületet ábrázoló fényképpel, valamint a kapcsolattartó személy és elérhetősége megadásával postai úton a Soproni Városszépítő Egyesület irodájába (9400 Sopron, Új utca 4.) vagy elektronikus formában (varosszepitok@sopron.hu) lehet benyújtani legkésőbb május 31-ig.

A pályázatokat a Soproni Városszépítő Egyesület vezetősége által felkért szakmai zsűri bírálja el a helyszínek megtekintése után.

A város XX. századi kiemelkedő építészéről elnevezett Winkler Oszkár-díj adományozásának a célja az építészeti szempontból kiemelkedő, a soproni hagyományokat és a kortárs építészet vívmányait felmutató, a városképet gazdagító épületek elismerése, ezen épületek példaként való kitüntetése. A díj nyertese emléktáblát helyezhet el az épület homlokzatán.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.