Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Wandorfer Fest

| Munkatársunktól | Városi hírek

Színes programok a színpadon, ínycsiklandó hagyományos fogások az asztalokon – ezt kínálta a Wandorfer Fest, amelyet idén másodszor hívott életre a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre. A rendezvényt dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok nyitotta meg.

– Az a fajta kulturális sokszínűség, amely a mai Sopronra jellemző, a rendkívül sokrétű történelmi hagyományainkból ered – emelte ki dr. Farkas Ciprián. – Azonban ezeket nemcsak őrizni kell, szükség van olyan polgárokra, akik a hagyományokból merítve képesek valami újat teremteni, amit mi adhatunk tovább utódainknak. Ezért fantasztikus, hogy itt, Bánfalván működik egy kicsi, de annál lelkesebb közösség, amely megtalálta ennek a módját.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.