Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Wandorfer Fest

| Munkatársunktól | Városi hírek

Színes programok a színpadon, ínycsiklandó hagyományos fogások az asztalokon – ezt kínálta a Wandorfer Fest, amelyet idén másodszor hívott életre a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre. A rendezvényt dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok nyitotta meg.

– Az a fajta kulturális sokszínűség, amely a mai Sopronra jellemző, a rendkívül sokrétű történelmi hagyományainkból ered – emelte ki dr. Farkas Ciprián. – Azonban ezeket nemcsak őrizni kell, szükség van olyan polgárokra, akik a hagyományokból merítve képesek valami újat teremteni, amit mi adhatunk tovább utódainknak. Ezért fantasztikus, hogy itt, Bánfalván működik egy kicsi, de annál lelkesebb közösség, amely megtalálta ennek a módját.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”