Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vidám jereváni farsang
A farsangi összejövetelen mindenki mókás jelmezbe öltözött, és külön műsort is előadtak a klubtagok Fotó: Németh Péter

Egész évben aktívak a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai

Vidám jereváni farsang

| P. Horváth László | Városi hírek

Zenés–táncos farsangi délutánt tartottak hétfőn a Lővéri Nyugdíjas Klubban. Az ötvenfős tagság hétről hétre összejár, és idén már a megyénkben szervezett versenyeken is részt vesz.

– Nálunk nincs panaszkodás, csak jókedv, vidámság – mondta a hétköznapi légkörről dr. Koltai Miklósné, a Lővéri Nyugdíjas Klub elnöke. – A farsangi összejövetelre is lázasan készült a tagság: mindenki mókás jelmezbe öltözött, de külön műsort is összeállítottunk. A rendezvény a bemutatók után zenével, tánccal folytatódott, a muzsikát Kedmenecz József szolgáltatta. Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva, a jereváni részönkormányzat elnöke és Magas Ádám képviselő is.

Megtudtuk, az ötvenfős tagságnak rendkívül mozgalmasan telnek a hétköznapjai. Szinte minden héten van valamilyen program, de az biztos pont, hogy kéthetente minden hétfőn összejönnek. Fontosak ezek az alkalmak, hiszen ilyenkor az idősebbek kimozdulnak otthonról, beszélgetnek, ha valaki bajba kerül, akkor megpróbálnak segíteni neki. Az összetartás erejét jól jellemzi, ha valaki megbetegszik, akkor őt meglátogatják. A legidősebb tag 87 éves, de jellemzően a 60-as, 70-es korosztály alkotja a magot. Vannak, akik az ország távolabbi részéről azért költöztek Sopronba, hogy közelebb legyenek a gyermekeikhez, unokáikhoz. A jó társaságnak köszönhetően az ő beilleszkedésük is könnyebben ment. Egyébként a klub két önálló kezdeményezését rendszeresen támogatja a jereváni részönkormányzat. Az egyik ilyen a június 4-i nemzeti összetartozás napi megemlékezés, a másik pedig az adventi gyertyagyújtás.

– Sopronból egyedüliként a mi klubunk csatlakozott az Életet az Éveknek országos nyugdíjas szövetség megyei szervezetéhez – folytatta dr. Koltai Miklósné. – Ez pedig azt is jelenti, hogy ezentúl részt vehetünk a tagszervezetek programjain. Legelőször a csornai nótadélutánra megyünk. Az érdeklődést jól mutatja, hogy már harmincan jelezték a részvételüket. Ám ebben a félévben lesz még játékos olimpia a nyugdíjasoknak, verses–prózás délután, illetve humorfesztivál is. A távlati célunk az, hogy Sopronban is megvendégelhessük a megyebeli társainkat.

Miért „Lővéri” a Jerevánon?

A fiatalabb olvasóink talán nem tudják, hogy a Lővéri Nyugdíjas Klub 44 évvel ezelőtt, az akkori helyi Vöröskereszt tagszervezeteként alakult meg. Állandó helyük nem volt, így a programjaikat mindig más helyszínen tartották. 14 évvel ezelőtt kiválásukkor költöztek be a Jereván-lakótelepen lévő szolgáltatóház egyik helyiségébe, a nevüket azonban megtartották.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.