Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Vers a Szent Mihály-templomból

| Munkatársunktól | Városi hírek

Különleges videó jelent meg a Szent Mihály-templom újraszentelése alkalmából, a templomban rögzített rövidfilm már látható a Sopronmédia és a Pro Kultúra felületein.

Ugyan a templomban még tartanak a munkák, de a közösségi versmondás szereplői már a megszépült részletek előtt mondták kamerába Sarkady Sándor A soproni Szent Mihály-templomra című művéből a rájuk eső sorokat. A közreműködők között vannak építészek, pedagógusok, a város polgármestere, a városplébános, de feltűnik zenész, egyetemi tanár, festőművész, háziorvos, borász, designer, lelkész és számos civil szervezet képviselője is.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.