Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Védi a műemlékeket
Dr. Veöreös András a hűség napon vette át a Wälder József-díjat a város vezetőitől Fotó: Griechisch Tamás

Védi a műemlékeket

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Wälder József-díjat dr. Veöreös Andrásnak ítélték oda.

Munkatársunktól


A Wälder József-díj a város műszaki életében, az építészet, az infrastruktúra fejlesztésének, kiépítésének területén végzett kiemelkedő tevékenységet végző magánszemély részére adományozható. A soproni városi közgyűlés 2019-ben dr. Veöreös Andrásnak ítélte oda az elismerést.

Dr. Veöreös András Sopronban él, nős, négygyermekes családapa. Tizenöt éve dolgozik a műemlékvédelmi hatóságnál, ahol több területen is bizonyította elhivatottságát: műemlék-felügyelő, vezető felügyelő, irodavezető és hivatalvezető-helyettes pozíciók után jelenleg mint műemléki szakügyintéző dolgozik. Oktatói munkáját jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem Építészettörténeti és Városépítési Tanszékén tanszékvezető egyetemi docensként végzi. A Soproni Városszépítő Egyesület aktív tagja, vezetésével évente zsűrizik és díjazzák Winkler Oszkár emléktáblával az arra érdemes épületeket. Sopron műemléki védelem alatt álló épített környezetének megőrzését, megóvását nagy szakértelemmel végzi, az ügyfeleket, tervezőket konstruktív javaslatokkal segíti. Műemlékvédelmi tevékenységét a hatósági munka és az egyetemi oktatás mellett különböző műemléki felmérések, előadások, szerteágazó publikációk is gazdagítják. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.