Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Változik a színházi évad
– Május 17-ig minden rendezvényt, programot lemondtunk, illetve elhalasztunk – mondta Pataki András, a Pro Kultúra igazgatója (b3) Fotó: Pluzsik Tamás

Változik a színházi évad

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

– A közművelődési és művészeti intézmények március 17-től kezdődően az egész országban bezártak. Így tettünk mi is, ezért a színházi évad hátralévő előadásait sem tudjuk megtartani, május 17-ig minden rendezvényünket, programunkat lemondtunk, illetve elhalasztunk – mondta Pataki András, a Pro Kultúra Sopron igazgatója.

Két bemutatója lett volna még ebben az évadban a színháznak, a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában a Stabat Mater című táncmű, valamint A padlás című musical, melynek már javában tartottak a próbái. 

– Megváltoztatva a repertoárt ezt a két az előadást áttettük a következő évadra, így reményeink szerint ősszel A padlással fogunk kezdeni, melyet majd a Stabat Mater bemutatója követ. Összesen tizenhat premierre készülünk a 2020–2021-es évadunkban – tette hozzá Pataki András. Az igazgató hangsúlyozta: a felnőtt bérleteseket a két elmaradt tavaszi előadás miatt azzal kárpótolják, hogy a fertőrákosi barlangszínházban a tervek szerint augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én egy regisztrációt követően, díjmentesen megtekinthetik a soproni társulat Mesés musicalek című előadását. A barlangszínház a jelenlegi állás szerint május végéig zárva lesz.

Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatója arról szólt, hogy a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar készül a Beethoven-évfordulóval kapcsolatos hangversenyekre, de értelemszerűen ebben az időszakban nincsenek zenekari próbák, a tagok egyénileg gyakorolnak.

– Alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és hasonlóan más intézményekhez, zenekarokhoz, illetve a soproni színház társulatához, mi is új ablakokat szeretnénk nyitni a közönségünkhöz, így felvett koncertjeinkből, archív anyagainkból is töltünk fel összeállításokat az online térbe – hangsúlyozta Kóczán Péter.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”