Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Változások az évadban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az országos veszélyhelyzet kihirdetése után a Pro Kultúra elkészítette az intézkedési tervét, amely a jövőben az aktuális helyzetnek megfelelően változhat.

A soproni teátrum nagyszínpadán határozatlan ideig nem tartanak előadásokat, és az elkövetkezendő időszakban a városi kulturális rendezvények többségét is elhalasztják. A már meghirdetett és szeptemberben kezdődő új évadukat is érintik a változások – áll a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. egyetért azzal, hogy a rendkívüli helyzetben az első és legfontosabb a közönség biztonsága, az óvintézkedések teljes mértékű betartása. Ennek szellemében készítettek intézkedési tervet egyelőre egy hónapra előre, de ezzel együtt hosszabb távú stratégiát is kidolgoztak a működésükre. Az elmaradó előadások helyett (a biztos tervezhetőség jegyében) a soproni színház már most pontos javaslatokat nyújt a közönségnek.

A március 21-re meghirdetett Stabat Mater táncműnek a bemutatója elmarad a színházban. A teátrum vezetése szeretné némiképp kárpótolni a közönséget azzal, hogy az előadást a Sopron Televízióban, illetve interneten megtekinthessék a nézők a premier estéjén vagy később. A produkció márciusi, valamint áprilisi felnőtt, illetve ifjúsági előadásai valószínűsíthetően elmaradnak. Pótlásuk a jelenlegi elképzelések szerint június elején lesz, mégpedig a fertőrákosi barlangszínházban. A bérletek, megváltott jegyek ezekre az alkalmakra érvényesek.

Elmarad az ifjúsági bérletben A helység kalapácsa minden előadása márciusban és április elején.

A színházban tovább folynak A padlás című félig mese, félig musical próbái. Az idei szezon utolsó, áprilisi felnőtt és ifjúsági bérletes előadását nem mutatják be most. A felnőtt közönség helyette regisztráció után megnézheti a fertőrákosi barlangszínházban a soproni teátrum Mesés musicalek című nagyszabású, látványos produkcióját augusztus 7-én, 8-án, 14-én vagy 15-én. A padlást a már meghirdetett és szeptemberben kezdődő hűség évadában játsszák a felnőtteknek bérletben a Bál a Savoyban revüoperett helyett, az ifjúsági nézők pedig októbertől tekinthetik meg.

A Liszt-központban elmarad több program is. A Pro Kultúra Sopron és a Petőfi Színház honlapján (prokultura.hu, soproniszinhaz.hu) folyamatosan tájékoztatják a közönséget az elmaradó rendezvényekről, azok pótlásáról. A megvásárolt jegyek sorsáról, érvényességéről, esetleges visszaváltási lehetőségeiről a Pro Kultúra Sopron jegyirodájában lehet érdeklődni.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.