Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vállalkozó és bíró díja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. Az Ifj. Flandorffer Ignác-díjat Bognár Csaba vette át. Sopron Szolgálatáért-díjban dr. Tatár Ágnes részesült.

Bognár Csaba – szorgalommal a városért
Bognár Csaba egyik igazán maradandó alkotása a Bánfalvi út 4/d szám alatt kialakított kereskedelmi és szolgáltatói, valamint példaértékű üzleti negyed. Az egykori Déli pályaudvarral szemközti, hosszú évek óta elhanyagolt terület igényes megszépítése, hasznosítása – ahol a régi Sopron vármegye jellegzetes építményeinek makettjei is megtekinthetők – a tulajdonos lokálpatriotizmusát is dicséri.

A fentieken túl számtalan példaértékű, önzetlen közösségi vállalást is fel tud mutatni, személye jó példa arra, hogy egy hazai vállalkozó hogyan tud szorgalommal és elkötelezettséggel a saját gazdasági érdekein túl a városáért is tenni.


Az ifj. Flandorffer Ignác-díjat a város gazdasági életében, gazdasági fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó, kimagasló gazdasági eredményeket elérő magánszemély kaphatja.


Dr. Tatár Ágnes – jelenleg is aktív bíró

Dr. Tatár Ágnes Miskolcon született jogász családban. Jogi végzettséget Szegeden szerzett, és rögtön az igazságszolgáltatásban kezdett el dolgozni. Miskolcon megyei bírói beosztásig jutott. 1996-ban került Sopronba. Polgári peres bíróként vállalkozási, öröklési, kötelmi, tulajdon-, illetve családjogi eseteket tárgyalt. 2002 és 2004 között elnökhelyettes, 2004 és 2016 között elnök a Soproni Városi, később Járásbíróságon. Jelenleg is aktív bíró. Tevékenyen közreműködött a Klebersberg téri új bírósági épület megvalósulása körüli munkákban. 2014-ben az egyik kezdeményezője, illetve azóta is vezetője a Soproni Jogász Egyesületnek.


A Sopron Szolgálatáért-díjat annak adományozzák, aki Sopron város közigazgatási területén teljesít szolgálatot és kimagasló tevékenységet folytatott a bűnmegelőzés, a bűnüldözés, az igazságszolgáltatás, a közbiztonság, a tűzoltás, kárelhárítás, tűzmegelőzés területén vagy Sopron város különböző fenntartású szerveinél, hozzájárult az intézmény, illetve hivatal feladatellátása színvonalának emeléséhez, a közügyek intézéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.