Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Útfelújítások
Dolgoznak a Lövér körút felújításán Fotó: Németh Péter

Útfelújítások

| Munkatársunktól | Városi hírek

Folyamatosan újulnak meg a város közlekedési útvonalai: nemrégiben indult el a munka a Lövér körúton, a 84-es főút elkerülőúti szakaszán pedig pár héten belül elkezdődik a felújítás.

A közelmúltban kezdődött el a Lövér körút felújítása. Ennek első lépéseként a szegélyt cserélik ki a szakemberek. Ezzel együtt új aszfaltburkolatot kapott a Nyéki utca, a Sport utcában pedig felújítják a járdát.

Az autósok a város több pontján is forgalomkorlátozásra készülhetnek: várhatóan a legkritikusabb forgalmi helyzet az elkerülőúton alakul ki. A Balfi úti körforgalomtól a Szent Mihály-temetőnél lévő körforgalomig tartó, 1390 méter hosszú szakasz felújítása a közeljövőben elkezdődik és előreláthatóan három-négy hónapig tart. A munkálatok során ezen a részen a meglévő szegélyeket átépítik, az elöregedett aszfaltot lemarják, majd két új réteget építenek be. A beruházás bruttó több mint 240 millió forintból valósul meg.

A városból ki- vagy bejövet időszakosan ugyancsak megállíthatják a járműveket. A 84-es főúton, a szennyvíztisztító telep közelében a M85-ös gyorsforgalmi út nyomvonalán dolgoznak, a munkálatok érintik a főút forgalmát is. Emiatt – mivel a teherautók áthaladnak a 84-es főúton – sárfelhordásra lehet számítani. A kivitelező – a lehetőségekhez mérten – minden esetben igyekszik letisztítani az utat.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.