Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra felcsendül a Muzsika+Szó!

| Munkatársunktól | Városi hírek

A nagy sikerrel zárult Dixit Dominus koncert után ismét különlegességgel készül a Kórus Spontánusz.

Március 18-án, vasárnap 15 órától „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel a népszerű Muzsika+Szó koncertsorozat hagyományait folytatják a soproni Árpádházi Szent Margit-templomban – de ezúttal is szolgálnak meglepetéssel.


A Muzsika+Szó koncertek különlegesek Sopronban és környékén. A sorozat előadásain a kórus karnagya, Kocsis-Holper Zoltán közérthető módon avatja be a közönséget az előadott művekkel kapcsolatos érdekes részletekbe. Kocsis-Holper Zoltán tapasztalata szerint azonban „a közönség egy része szívesen fogadja, ha a hagyományos, megfigyelő és hallgató szempontú koncerttapasztalathoz egyfajta interaktív élmény is kapcsolódik”, ezért rendkívüli módon ezen a koncerten – a vállalkozó kedvűek – lehetőséget kapnak arra, hogy egy-két darab erejéig a Spontánusz aktív alkotótársai legyenek énekükkel.


A közönség számára ajánlott művek kottáit a Kórus Spontánusz a koncert előtt honlapján, Facebook-oldalán és a koncerten is rendelkezésre bocsátja.
A nagyböjti időszak kiváló alkalmat nyújt az elmélkedésre, a közösségben megélt elmélyülésre. A műsorban ezért ezúttal érdekes szerkesztésű kánonokat, ritkán hallott zsoltárműveket, illetve a soproni zenei életben 10 évig aktívan működő Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását és a tavaly 70. születésnapját ünneplő Orbán György két kórusművét is hallhatja a közönség.


Először ad otthont és megfelelő keretet a Kórus Spontánusz koncertjének Sopron legfiatalabb templomépülete, az Árpádházi Szent Margit-templom. A 2015 tavaszán felszentelt, korszerű épület az 1945-től Szent Margit-plébániaként működő, szecessziós Töpler-villa mellett található a soproni Lövérek szívében.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.