Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új üzemcsarnok
A négyszáz milliós beruházás után már 85 főnek tudnak munkát adni az üzemben Fotó: Pluzsik Tamás

Hirschler-Glas Kft.: Új lehetőségek nyíltak meg a beruházással

Új üzemcsarnok

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Ezer négyzetméteres, új üzemcsarnokot avatott az elmúlt héten az Európa három legnagyobb visszapillantótükör-gyártó nagyvállalata között szereplő soproni Hirschler családi vállalkozás.

– A több mint 400 millió forintos befektetéssel megvalósult beruházásunk révén tovább tudjuk bővíteni gyártókapacitásunkat, s ezzel immáron közel száz főnek tudunk stabil munkahelyet biztosítani – fogalmazott a csarnokavató ünnepségen Hirschler Judit tulajdonos–ügyvezető.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő is részt vett, valamint az önkormányzat képviseletében jelen volt dr. Simon István alpolgármester és Farkas Ciprián tanácsnok is.

A cég hajdani alapítója, Hirschler Rudolf még képkeretezéssel, ablaküvegezéssel, fazettázással foglalkozott. Hirschler Rezső (aki később Sopron rendszerváltás utáni első szabadon választott polgármestereként is beírta nevét a város történelmébe) javaslatára 1970-ben profilváltás történt, akkor kezdtek visszapillantó tükröket gyártani.

– Nagy utat tettünk meg az eltelt közel fél évszázad alatt: jelenleg tizenhárom országba szállítunk termékeinkből – mondta el Hirschler Judit. – A most átadott új üzemcsarnokunk lehetőséget biztosít arra, hogy elnyerhessük többek között a Dacia–Renault Group TIR-1-es beszállító pozícióját is, melynek révén reményeink szerint több Dacia-modell mellett az IVECO kamionok és a Volkswagen kishaszongépjárművek visszapillantó tükreit is mi gyárthatjuk majd.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára csarnokavató beszédében hangsúlyozta, hogy a kormányzat komoly és fontos feladatának tekinti a hazai kis- és középvállalati szektor támogatását. – Az önök vállalkozásának története a múlt század fordulójára nyúlik vissza. A család, az alapító akkor még valószínűleg nem sejtette, hogy 2018-ban itt állhatunk majd, új fejlesztéseket, beruházásokat ünnepelve. Magyarország kormánya az Irinyi Program keretein belül 192 millió forintos támogatással járult hozzá, hogy a befektetett, kitartó munka és fejlesztés meghozza gyümölcsét, mert hiszünk abban, hogy hazánk gazdasága csak az innováció, a fejlesztések, az új eljárások bevezetésével és a kreativitás segítségével maradhat a fejlődés útján – fogalmazott az államtitkár.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte, hogy fontosnak tartja a jól működő és stabil soproni vállalkozások létét. – Külön öröm számunkra, hogy ez a csarnok- és gyártósorbővítés egy tradicionális soproni családi vállalkozásnál valósult meg. A Modern Városok Programban ezért kapott kiemelten fontos szerepet a gazdaságfejlesztés, melynek részeként új ipari park létesül városunkban, a vállalkozásokat pedig egy Innovációs és Technológiai Centrum segíti majd.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.