Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új állampapír értékesítési pont

Új állampapír értékesítési pont

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Magyar Államkincstár új helyszínen nyitotta meg soproni állampapír értékesítési pontját.

A vasútállomás szolgáltatóházában nyitotta újra soproni állampapír értékesítési pontját a Magyar Államkincstár. Az ügyfélszolgálat egy frekventált helyen lévő és akadálymentesített irodába költözött, amit az állampapírok iránt megnövekedett lakossági érdeklődés tett szükségessé - hangzott el a szerdai megnyitón.

Az értékesítési pont korábban a Fő téren működött, most pedig az Állomás utca 2. szám alatt, a vasútállomás szolgáltatóházában várja az érdeklődőket, szerdánként 9-16 óráig, az ügyfelek várakozására a szomszédos Kormányablakban van lehetőség. 

- Az önkormányzat minden újszülött gyermek részére 40 ezer forintot biztosít, ezzel is ösztönözve a családok megtakarítási kedvét. Ezzel a segítséggel és a családok kiegészítésével biztosabb, boldogabb jövőt tudnak biztosítani a gyermeküknek és ezáltal saját maguknak is. Nekünk fontos, hogy itt Sopronban minél több gyermek szülessen, és hogy a családok boldogok és elégedettek legyenek, ehhez szeretne az önkormányzat hozzájárulni ezzel a támogatással - mondta el Csiszár Szabolcs, alpolgármester.

Az értékesítési pont frekventált és akadálymentesített helyszínre történő költözését egyértelműen az állampapírok iránt megnövekedett lakossági érdeklődés tette szükségessé.

A Kincstár által kezelt állampapír ügyfélállomány 2020. június 25-én meghaladta a 2.042 milliárd forintot, amely 45%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az állampapír állomány növekedésével párhuzamosan jelentősen bővült az értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek száma is. 2020. június 25-én az előző év azonos időszakához viszonyítva 28%-os éves emelkedés eredményeként számuk meghaladta a 434 ezret.

Az állampapírokon belül a legkeresettebb továbbra is a Magyar Állampapír Plusz és az inflációhoz kötött kamatozású államkötvények voltak. Ugyancsak kiemelkedően sikeres volt 2020. első féléve a Babakötvény szempontjából. A 39%-os növekedés eredményeként 2020. június 25-én az állomány meghaladta a 92,7 milliárd forintot. Ezzel párhuzamosan a Babakötvényhez kapcsolódó Kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkezők száma 1 év alatt közel 18%-kal növekedett, és 2020. június 25-re meghaladta a 218 ezret.

Az elmúlt évben bekövetkezett 53%-os növekedés eredményeként a kincstári ügyfelek állampapír állománya Győr-Moson-Sopron megyében meghaladta a 80 milliárd forintot, miközben az előző év azonos időszakához képest 2020. június 25-ig az aktív ügyfélszámlák száma 28%-kal növekedett, meghaladva a 20.900-at.

Győr-Moson-Sopron megyében a megyeszékhelyen kívül Mosonmagyaróváron, Sopronban és Kapuváron van lehetőség személyes ügyintézésre.


Kapcsolódó cikkek