Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Huszár Judit cikkei

Az éledő természet képei

Az éledő természet képei

2021. 04. 28. | Huszár Judit

Tóth Edit Tavasz első sóhaja című képe lett április hónap fotója. Mint arról már olvashattak, a Soproni Téma pályázatot írt ki, az elmúlt hetekben Éledő természet címmel vártuk olvasóink képeit.

Meglátják a lehetőségeket

Meglátják a lehetőségeket

2021. 04. 21. | Huszár Judit

A most éledő természet, a szélsőséges időjárás is izgalmas téma a fotósoknak. A Soproni Fotóklub tagjainak életét is átírta a vírushelyzet, de továbbra is dolgoznak, valamint sikeresen szerepelnek hazai és nemzetközi pályázatokon.

Az alkotásba menekülnek

Az alkotásba menekülnek

2021. 04. 14. | Huszár Judit

Idén lesz húszéves a Soproni Fotóművészeti Kör. A koronavírus-járvány jelentősen befolyásolta a fotósok életét, de az alkotással nem hagytak fel, sőt! Készülnek az idei jubileumra is.

Felkészültek az oltásra

Felkészültek az oltásra

2021. 02. 17. | Huszár Judit

Jelenleg a 65 év feletti és a krónikus betegek oltását készítik elő, közel kétszáz 82 év feletti idős embert pedig már beoltottak a Soproni Gyógyközpontban. – A diagnosztikai tömbben alakítottuk ki az oltópontot, ahol egyszerre akár 20 oltóhely is működhet – nyilatkozta a Soproni Témának dr. Molnár Sándor PhD, a kórház főigazgatója.

Legendák évada

Legendák évada

2021. 02. 03. | Huszár Judit

Gőzerővel dolgoznak a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban – megújulnak a látogatóközpont élményelemei, új eszközöket helyeznek üzembe. Az évad programja is összeállít, 2021-ben magyar és nemzetközi legendák lépnek színpadra a barlangban.

Rangos külföldi elismerés

Rangos külföldi elismerés

2021. 01. 27. | Huszár Judit

Újabb nemzetközi elismerést nyert a Hotel Wollner. A soproni szálloda a korábbi években többször is felkerült a TripAdvisor top 10-es listájára, most pedig egy másik nemzetközi szállásközvetítő portál, a Travelmyth díjazta.

Az illatos teák birodalma

Az illatos teák birodalma

2020. 12. 22. | Huszár Judit

Van a Színház utcában egy hely, ahova, ha belépek, akkor mindig úgy érzem, megérkeztem meseországba. Teák, kávé lágy illata terjeng, a polcokon helyes csészék, bögrék, íncsiklandó csokoládék, a hűtőben gusztusos sütik sorakoznak. És ami talán a legfontosabb: a pultból mindig mosolyognak rám. Kasléder Emese teaházában hazaérkezik az ember.

Boróka baba is otthonra talált

Boróka baba is otthonra talált

2020. 12. 22. | Huszár Judit

Van egy kis ház a Jereván-lakótelep szélén, ahol csodák születnek. Megszólalnak régen elfeledett és sokat hallott dalok, ütemesen ringatnak a versek, a gyerekek kacagnak és futnak, az anyukák pedig a játék után még magukra is tudnak figyelni. Boróka (és a klub) hét éve kelt életre, bepillantottunk a titkaiba.

Biztonságban a zebrán?

Biztonságban a zebrán?

2020. 12. 16. | Huszár Judit

Rendőrök és polgárőrök közösen ellenőrizték az autóvezetőket a hétvégén több soproni gyalogátkelőhelynél, valamint segítették a biztonságos közlekedést. Az akció előtt két gyalogosgázolás is történt városunkban – a szakemberek célja a baleset-megelőzés volt.