Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Huszár Judit cikkei

Egyetemi tanévnyitó

Egyetemi tanévnyitó

2020. 09. 16. | Huszár Judit

Az elsőéves hallgatók ünnepélyes eskütételével megkezdődött a 2020/21-es tanév a Soproni Egyetemen. A központi tanévnyitót ezúttal is a Benedek-kar szervezte, amely új szakot és specializációt is indít.

Hiteles történetek

Hiteles történetek

2020. 09. 09. | Huszár Judit

Hamarosan elkészül az a bő negyedórás rövidfilm, amely hitelesen mutatja be a Szent Mihály-templom történetét. Az alkotás a megújuló templom látogatóterében lesz látható.

Belföldi utakon

Belföldi utakon

2020. 09. 02. | Huszár Judit

Már júniustól érkeztek a turisták Sopronba, idén a koronavírus-járvány miatt a döntő többség belföldről. A vendégek jelentős része felkeresi a városi tourinform irodát, amelyet a közelmúltban újítottak fel.

A szabadság európai ünnepe

A szabadság európai ünnepe

2020. 08. 26. | Huszár Judit

A páneurópai piknikre és a határnyitásra emlékeztek az esemény 31. évfordulóján múlt szerdán a sopronpusztai emlékparkban. Mint ismert, 1989. augusztus 19-én több száz keletnémet áttörte a határt, így jutott át Ausztriába, onnan pedig a Német Szövetségi Köztársaságba.

Budai József: segíteni felemelő

2020. 06. 24. | Huszár Judit

Budai József soproni vállalkozó lett a Lions Club Sopron soros elnöke. A jószolgálati szervezet minden évben a júniusi bálján választja meg aktuális vezetőjét – idén a járványhelyzet miatt egy taggyűlésen tették meg ugyanezt.

Vége az idei tanévnek

Vége az idei tanévnek

2020. 06. 17. | Huszár Judit

Hétfőn véget ért a 2019–2020-as tanév, kitört a vakáció. Az idei tavasz sok újdonságot hozott, a koronavírus-járvány miatt szinte az egyik napról a másikra kellett átállni a digitális oktatásra. A szakemberek szerint a pedagógusok, a gyerekek és a szülők is jelesre vizsgáztak.

Vásároljunk Sopronban!

Vásároljunk Sopronban!

2020. 05. 20. | Huszár Judit

Már az elmúlt hetekben kinyitottak, de még minimális forgalmuk van a várkerületi üzleteknek. A kiskereskedők folyamatosan kommunikálnak egymással, a válság megoldását a lokálpatrióta vásárlók megnyerésében látják.