Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Huszár Judit cikkei

Hamuban sült pogácsák

Hamuban sült pogácsák

2018. 11. 14. | Huszár Judit

Nagymama és nagypapa fiktív szerelmes levelei, a család tragikus sorsú nőtagjainak történetei vagy épp ’56-os emlékek – valamennyivel találkozhatunk a Macska­kő Gyermekmúzeum Családi legendáriumok című irodalmi pályázatára érkezett művek között.

Csak okosan online!

Csak okosan online!

2018. 11. 07. | Huszár Judit

Bár még csak november első napjainál tartunk, már egyre több áruházban megjelennek a karácsonyi dekorációk, a polcokról ránk ömlő csokimikulásoktól pedig lassan lépni sem lehet. Akinek nincs kedve ilyenkor a boltokban tolongani, az inkább az online vásárlást választja. Persze itt sem árt az óvatosság!

Életmentő véradók

Életmentő véradók

2018. 11. 07. | Huszár Judit

A véradás szempontjából a június hónap volt a legeredményesebb Sopronban, 937-en nyújtották a karjukat önzetlen segítségre. A szakemberek szerint a következő hetekben is nagy szükség lesz a véradókra, az év végi ünnepekre ugyanis előre fel kell készülni.

A Storno-gyűjtemény lelke

A Storno-gyűjtemény lelke

2018. 10. 24. | Huszár Judit

– Akkor sikerült jól a vezetés, ha a végére kipirul az arcom, mintha lázas lennék – vallja Baloghné Simon Teréz. A Soproni Múzeum tárlatvezetője az elmúlt két évben több mint kétezer embernek mesélt a Storno-családról. A legkisebbeket kézen fogja, a gimnazistáknak szóba hozza az Avatar filmet és Ganxta Zolee-t, a külföldi vendégeknek pedig igyekszik saját nyelvükön köszönni.

Emlékdiplomások

Emlékdiplomások

2018. 10. 17. | Huszár Judit

Rubin, gyémánt és arany emlékdiplomákat adtak át a nyugdíjas pedagógusoknak a soproni városházán. Összesen 29 egykori tanító, illetve tanár vette át az elismerést.

Archívum