Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tűztorony almás pitéből

| Munkatársunktól | Városi hírek

Rendszeresen érkeznek az üzenetek a Soproni Múzeumba, sokan érdeklődnek, hogy mikor lehet újra felmenni a Tűztoronyba.

 – Jó érzés, hogy nemcsak nekünk hiányoznak a vendégek, hanem nekik is a múzeumi látnivalók – mondta lapunknak Szabadhegyi Zita, a Soproni Múzeum közönségkapcsolati munkatársa, megyei múzeumi koordinátor. – A „legédesebb” üzenet Molnár Ákosné Orbán Évától érkezett. A következőt írta: „Kedves Tűztorony! Szeretném megosztani Önökkel a lányom alkotását, ami egy újragondolt almás pite soproni verzióban. Már nagyon várjuk, hogy kinyissanak!”.

Az almás pitéről készült fotó nagyon népszerű lett a közösségi oldalon is. Az alkotó, Hofmeister Fanni közgazdászként dolgozik Budapesten, de soproni születésűként mindig fontos szerepet játszik életében a szülővárosa.

A Tűztorony, amint a járványügyi helyzet engedi, megnyitja kapuit, több újdonsággal is készülnek a szakemberek. A Lenck-villáéhoz hasonlóan megújul a shop, ahol a Tűztorony-emblémával ellátott termékeket lehet majd kapni – természetesen a korábbi népszerű ajándékok továbbra is a kínálatban maradnak, de kiegészülnek új, friss termékekkel. A bolt egyébként nemcsak a Tűztoronyban újul meg, hanem a Macskakő Gyermekmúzeumban is. Fontos információ még, hogy a Soproni Múzeumnegyed építési munkálatai miatt a Storno-ház csak a felújítás után lesz újra látogatható. 

Hofmeister Fanni Tűztornyot ábrázoló sütije népszerű lett a múzeum közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek