Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Teljesülnek az ígéretek
A sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István és Tóth Éva ismertette az útfelújítási program eddigi eredményeit Fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Simon István: A soproni polgárok szorgalmas emberek

Teljesülnek az ígéretek

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Egy év leforgása alatt 4 milliárd forint értékben újultak, újulnak meg Sopron utcái és járdái. Erről dr. Simon István alpolgármester tartott a Lövér körúton sajtótájékoztatót, amelyen jelen volt dr. Farkas Ciprián, a körzet képviselője, tanácsnok és Tóth Éva képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke.

– A soproni polgárok dolgos, szorgalmas emberek, egy-egy családban több autó is van, ezért érthető az emberek elvárása, hogy jó minőségű utakon közlekedjenek – mondotta dr. Simon István. A városvezetés – egyetértve a soproniakkal – az igényeket továbbította a kormánynak, amely az évről évre növekvő gazdasági teljesítménynek köszönhetően 4 milliárd forintot biztosított az az utak, utcák, közterületek és járdák felújítására. Ebből 2 milliárd forintba került a belváros úthálózatának rekonstrukciója, 2 milliárdból pedig a különböző városrészek útjai újultak, illetve újulnak meg, hiszen a munkálatok jelenleg is tartanak. Az alpolgármester néhány példával is igazolta, hogy melyik városrészben, melyik utakat varázsolták újjá: a Szent Mihály utcától a Híd, a Patak, a Rózsa, a Szélmalom, a Csóronfalvi utcákon át a Jereván városrészig és a Lövérekig.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte: a városvezetés és a képviselők a választásokon szerződést kötöttek a soproniakkal, hogy szebbé és élhetőbbé tegyék Sopront. – Ígéreteinket folyamatosan valósítjuk meg, ezért nyugodtan nézhetünk a polgárok szemébe – hangsúlyozta. – Soha sem érkezett ennyi forrás a városba, mint ezekben az években, köszönhetően a kormánynak, amely kiemelt turisztikai régióvá emelte Sopront és környékét.

Dr. Farkas Ciprián is több olyan lövéreki utcát, utat említett, amelyet felújítottak, illetve folyamatban van a felújítás. Ilyen például a Lövér körút jelenleg is tartó megújítása, a Felsőbüki, a Sport, a Lánzséri, a Vas Gereben, a Vasvári Pál utca már befejezett rekonstrukciója.

Tóth Éva arról beszélt, hogy a Modern Sopron része a Modern Jereván is, ahol számos fejlesztés valósult meg a közelmúltban, 300 új parkolót is kialakítottak. Az eredményesség egyik titka, hogy együtt gondolkodnak a polgárok, a képviselők, a városvezetés és a kormányzat. A lakótelep legfontosabb útjait – Faraktár, Juharfa, IV. László, Soproni Horváth József, Teleki Pál utca – is felújították.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.