Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Téli rezsicsökkentés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Október 15-ig adhatják le igénylésüket a soproni önkormányzatnál mindazok, akik nem részesültek a korábbi téli rezsicsökkentésben.

A soproni önkormányzat a vonatkozó kormányhatározat alapján igényfelmérést végez a – gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező – háztartások körében, amelyek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesültek. A határozat értelmében egy igénylés nyújtható be az önkormányzatnál. A nyilatkozatban rögzíteni kell a bejelentő tulajdonos adatait, valamint az igényelt fűtőanyag fajtáját. Fontos, hogy ezek az adatok ebben a fűtési szezonban nem módosíthatók. Ezt követően előszűrést tart az önkormányzat. A katasztrófavédelem szükség esetén további adatgyűjtést, valamit szúrópróbaszerű helyszíni vizsgálatot végezhet el.  

A kormány a feldolgozott adatok alapján biztosítja az önkormányzatoknak a szükséges anyagi forrásokat. Az érintettek részére olyan hivatalos igazolást állítanak ki, amely tartalmazza az igénybejelentő adatait, és alkalmas a meghatározott fűtőanyag felvételének igazolásra. Az önkormányzat az önkéntes adatkezelési hozzájárulás alapján az igénylők adatait, a megjelölt fűtőanyag típusára vonatkozó adatokat átadja a kiválasztott vállalkozásnak. A megállapodás alapján a cég naprakész nyilvántartást vezet. A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, az nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.

Az igénybejelentések október 15-ig nyújthatók be, a határidő elmulasztása jogvesztő, azaz ezt követően már nem érvényesíthető a támogatás. Az adatlap ügyfélfogadási időben (hétfőn 13.30–17 óra között, szerdán 8–12 óra és 13–16 óra között) az önkormányzat humánszolgáltatási osztály szociális csoportjánál vehető át, valamint a www.sopron.hu oldalról tölthető le.

Érdeklődni lehet a 99/515–210, illetve a 99/515–184-es telefonszámon.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.