Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Széchenyi-ösztöndíj öt hallgatónak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megtartotta októberi közgyűlését a soproni képviselő-testület.

 Múlt csütörtökön a képviselők úgy döntöttek, hogy a város idei közbeszerzési tervébe kerüljön be a Zichy–Meskó-palota és a Russ-villa felújítása. A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat is odaítélték. Idén 16 érvényes pályázat érkezett, amelyeket főként a tanulmányi teljesítmény alapján bíráltak el. A vissza nem térítendő támogatást idén öt pályázó: Csigó Ábel, Sipos Bence, Nátrán Adél, Horváth Ábel és Mentes Alexa Dóra nyerte el. Törvényi változás miatt új munkaszerződést kapott Horváth Csaba, a városi könyvtár, valamint dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója.

Napirendre került a soproni fürdők működtetési és támogatási szerződésének módosítása is. A fürdőüzemeltetés 2020. évi önkormányzati támogatását a vírushelyzet miatti bevételcsökkenés és az energiaárak emelkedése miatt 63 millió forinttal megemelték.

A rendes közgyűlést követő rendkívüli ülésen arról döntött a közgyűlés, hogy a város pályázatot nyújt be a Belügyminisztérium által meghirdetett „Tisztítsuk meg az országot!” című felhívásra. Ezzel kötelezettséget vállalva a megjelölt illegális hulladéklerakó helyek felszámolására és teljes hulladékmentesítésére. A rendkívüli ülésen tárgyalták, hogy az M85-ös gyorsforgalmi „Sopron-kelet – Fertőrákos csomópont” szakaszának átadását követően jelentős többletforgalom várható a Pozsonyi úton. Ennek csökkentése érdekében a Mély utat országos mellékúttá alakítanák át.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.