Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szavazzunk a folytatásra!
– 2015-ben városunkban indította útjára Orbán Viktor a Modern Városok Programot, amelynek eredményét mindannyian érezzük, látjuk – hangsúlyozta dr. Magas László. Fotó: F.I.

Dr. Magas László: Látványosan fejlődött térségünk

Szavazzunk a folytatásra!

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Minden magyar embernek, így a soproniaknak is fontos, hogy folytatódjon az a munka, amit az Orbán kormány 2010-ben elkezdett – jelentette ki a Soproni Témának adott interjúban dr. Magas László, Sopron díszpolgára.

– Választásra készül az ország. Önnek van tapasztalata, rálátása Sopron életére. Mit gondol, az elmúlt években – mondjuk összehasonlítva a 2010 előtti időszakkal – milyen fejlődési utat járt be a város?

– A Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai kormányok idején egyre nehezebb helyzetbe kerültek az önkormányzatok. Sopronban a rendkívül szerteágazó intézményi hálózat működtetése rengeteg pénzt igényelt. Akkor lélegezhettünk fel, amikor az Orbán kormány 2012-ben megszabadította a várost a mintegy 15 milliárd forintos adósságtól. 2015-ben városunkban indította útjára Orbán Viktor a Modern Városok Programot, amelynek eredményét mindannyian érezzük, látjuk. Csupán néhányat említenék, megújult a belváros, elkészült és Sopronig ér az autóút, már birtokba vehettük az ország egyik legszebb uszodáját, felépült az ország első rendészeti integrált központja. Megújult a Szent Mihály-templom, a Lenck-villa, felújítottunk számos iskolát, óvodát és bölcsődét, folyamatosan korszerűsödik a Soproni Gyógyközpont.

– Az április 3-i választáson négyen szerepelnek majd a szavazólapon, de érdemben a Fidesz–KDNP és az ellenzéki tömörülés jelöltje méretteti meg magát. Ön szerint mi szól mellettük és ellenük?

– Barcza Attila a Fidesz–KDNP jelöltje, őt régóta ismerem. Együtt voltunk önkormányzati képviselők, fiatalon is fogékony volt a közügyek iránt. A térség látványos fejlődése az ő érdekérvényesítő képességének is köszönhető, ezért támogatom őt, hogy négyévi parlamenti munkáját április 3. után is folytathassa. Brenner Koloman az ellenzék jelöltje, akit én Kálmán néven ismertem meg. Évtizedekig nem hallottunk róla, érthető, hiszen az általa „gyűlölt városban”, az „élőhalottaknak” titulált soproniak között nyilván nem érezte jól magát. Bizonyára politikai haszon vezérelte a szélsőjobboldali pártba, amely szivárványkoalíciójának egyéni képviselőjelöltje lett. Arról, hogy mit képvisel, mindent elárul a Márki-Zay Péterrel készült közös választási plakátja. Tehát egyetért Gyurcsány és Márki-Zay politikájával. Ostobaságnak tartja a rezsicsökkentést, nemet mond a családtámogatásra, az adócsökkentésre, a minimálbérre, a 13. havi nyugdíjra és a gyermekvédelmi népszavazásra. Ugyanakkor igent mond a migrációra és a háborúra.

– Véleménye szerint az ukrán–orosz háború milyen hatással lesz, lehet a választásokra? A baloldali ellenzék fegyvereket és magyar katonákat küldene Ukrajnába, elzárná a gázcsapokat.

– Az orosz–ukrán háború és az oroszokra kivetett szankciók hatását nincs ember, aki ma meg tudja mondani. Egy biztos, az ellenzék vezető politikusainak, élükön a miniszterelnök-jelöltjének az a követelése, hogy küldjünk katonákat és fegyvert az ukránok megsegítésére, hihetetlen felelőtlenség. Nincs magyar család, akinek ne lenne tragikus emléke a mások érdekei miatt vívott háborúkról. Senki sem akarja férjét, fiait, barátját, jegyesét, társát háborúba küldeni. Nekem is van három fiam, néhány hónap múlva két hadköteles korú unokám. Isten óvja őket ettől az őrült gondolattól! A gázcsapok elzárását és Paks II. építésének leállítását már régóta követelik az ellenzék sötétzöld képviselői. Ennek következménye négy–ötszörösére emelkedő rezsiköltségek, összeomló gazdaság, egekbe szökő munkanélküliség lenne. A kételkedők kérdezzék meg német barátaikat, ismerőseiket!

– Sopron és a soproni emberek mit nyernek, ha az ­Orbán Viktor vezette kormány folytathatná a 2010-ben elkezdett munkát?

– Minden magyar embernek, így a soproniaknak is fontos, hogy folytatódjon az a munka, amit az Orbán kormány 2010-ben elkezdett. Őrizze meg a rezsicsökkentést, a családtámogatást, ne engedje a migrációt, védje meg a gyermekeinket az LMBTQ ideológiától! Folytatódjanak Sopronban az elindított beruházások: Fertő tavi szabadidőközpont, a Múzeumnegyed, az ipari park és konferencia-központ! Legfontosabb azonban, hogy továbbra is határozottan képviselje az Európai Unióban a magyar érdekeket, és őrizze meg hazánk békéjét!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.