Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szakdolgozók tanácskozása
A gyógyközpontban harminc éve dolgozó Lövei Istvánné szakasszisztenst dr. Korányi László megbízott orvosigazgató és dr. Farkas Ciprián is köszöntötte Fotó: Griechisch Tamás

A harminc éve tevékeny ápolókat köszöntötték a Liszt-központban

Szakdolgozók tanácskozása

| P. Horváth László | Városi hírek

Sopronban már hagyomány, hogy novemberben tartják meg a szakdolgozói tudományos értekezletet. A Soproni Gyógy­központ rendezvényére idén is meghívták az ápolókat, dietetikusokat, gyógytornászokat.

Színvonalas továbbképzésre várták az egészségügyi szakdolgozókat az elmúlt héten pénteken a Liszt-központba. Az ország minden részéről közel négyszázan regisztráltak az idén huszonnegyedszer megtartott eseményre. A megjelenteket dr. Farkas Ciprián önkormányzati tanácsnok köszöntötte.

– Van egy mondás, amely szerint, aki megment egy életet, az hős, aki megment százat, ő ápoló. Önök pedig az életért dolgoznak – fordult a hallgatóság felé. – A munkájuk során mindent megtesznek, így megkísérlik a lehetetlent is. Számomra a szakdolgozók az igazi hősök! Bízom benne, hogy a tanácskozás után új ismeretekkel, gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodnak.

A megnyitót követően dr. Berkesné dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos, valamint dr. Korányi László, a gyógyközpont megbízott igazgatója szólt a megjelentekhez. A bevezető beszédek után ajándékkal köszöntötték a Soproni Gyógy­központban, valamint annak jogelődjében harminc éve dolgozó, illetve az idén nyugdíjba vonult munkatársakat.

Farkas Andrea ápolási igazgató elmondta, a kreditpontos továbbképzés tematikája sokszínű: Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából elsősorban a higiéné és betegbiztonság témakörével foglalkoztak az előadók. Idén tíz éve működik Sopronban a Sürgősségi Betegellátó Osztály, így napirendre kerültek a sürgősségi ellátás különböző területei is. A megjelent szakdolgozók hasznos felvilágosítást kaptak az idősek ápolásának, gondozásának helyzetéről, valamint a rehabilitációval, az életmódváltással kapcsolatos előadásokat is hallhattak az érdeklődők. Az értekezlet végén pedig rövid beszámoló hangzott el a város első ispotályáról, amely a Balfi utca – Ikvahíd sarkon lévő ház helyén állt. Szó esett arról a hosszú, több évszázados – és jelenleg is tartó – fejlődési folyamatról, amely a mai, modern gyógyközpont létrejöttét megalapozta.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.