Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Stabilitás és biztonság
Firtl Mátyás: „Minden területre, ágazatra több pénz jut jövőre”. Fotó: Leczovics Zsolt

Firtl Mátyás: „A munkából élők költségvetése a 2018. évi”

Stabilitás és biztonság

| Munkatársunktól | Városi hírek

– A jövő évi költségvetést a kiszámíthatóság és a stabilitás jellemzi – válaszolta a Soproni Téma érdeklődésére Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője. 2018-ban folytatódnak a fejlesztések, miközben folyamatosan csökken az államadósság.

– A 2018-as büdzsé a munkából élő emberek költségvetése – mondotta Firtl Mátyás. – Si­­keres gazdaságpolitikánk biztosítja, hogy folytatódhat a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelése, nőhet a két gyermek után járó családi adókedvezmény, 5 százalékra csök­­ken az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfája. A munkát terhelő adók is csökkennek, és megközelítjük a teljes foglalkoztatottságot. Emellett megőrizzük az államháztartás stabilitását, folytatódik az államadósság csökkentése.

A képviselő kitért arra is, hogy 2018-ban 4,3 százalékos lehet a GDP növekedése 2,4 százalékos infláció mellett. A következő évben 2017-hez viszonyítva több mint 100 milliárd forinttal jut több az egészségügyre, és 81 milliárd forinttal több támogatást kap az oktatás is. Az otthonteremtési program költ­­ségvetése 15 milliárd forinttal emelkedik, az útfelújításoké 30 milliárd forinttal.

Kiemelte, üzenetértékű, hogy a költségvetési törvényjavaslat főbb szakpolitikai intézkedései között nevesítetten szerepel az áfa- és adócsökkentés, a családtámogatások, az otthonteremtés és a munkát vállalók támogatása. Kiemelt feladat a foglalkoztatottság növelése, a vállalkozások adóterheinek csökkentése, a hazai forrásokból megvalósuló beruházások támogatása, a hatékony uniós forrásfelhasználás, továbbá a rendvédelem és a köz­­biztonság folyamatos erősítése.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.