Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Segítség az osztálynak
Dr. Szilágyiné dr. Fodor Zsuzsanna (balra) adta át a pulzoximétert dr. Gelencsér Éva főorvosnak Fotó: Pluzsik Tamás

A közelmúltban kettő műszert is kapott a gyerekosztály

Segítség az osztálynak

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Nagy értékű műszerek vásárlásával támogatta a Soproni Gyógy­központ Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát a Soproni Egészségügyi Alapítvány.

– Több évtizedes múltra tekinthet vissza a Soproni Egészségügyi Alapítvány, melyet 1990-ben még a Dentál Pannonia Kft. keretein belül alapítottunk – tudtuk meg dr. Szilágyiné dr. Fodor Zsuzsannától, az alapítvány kuratóriumának elnökétől. – Célunk az volt, hogy mindenkoron Sopron egészségügyét legjobban szolgáló tevékenységeket, illetve eszközök, műszerek vásárlását támogassuk. Így csak az elmúlt másfél évtizedben több mint 28 millió forint értékben vásároltunk orvostechnikai eszközöket.

A közelmúltban közel nyolcszázezer forint értékben a Soproni Gyógyközpont gyermekosztálya részére egy pulzoximétert és egy mamivac készüléket vásárolt az alapítvány.

– Nagy szükségünk volt a pulzoximéterre, hisz ennek használata elengedhetetlenül fontos abban az esetben, ha egy általunk kezelt akár érett, akár korábban világra jött újszülött intenzív megfigyelésre szorul az élete első óráiban, illetve napjaiban – mondotta a köszönő szavak mellett a műszer átadásakor dr. Gelencsér Éva, a Soproni Gyógyközpont Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának főorvosa, akinek kiemelt szakterülete a csecsemő­gyó­gyá­szat és a gyermekdiabetológia. – Ez a készülék folyamatosan élettani paraméterekkel, adatokkal látja el az orvosokat és az ápolószemélyzetet, melyek alapján lényegesen könnyebben hozhatók meg a pontos, terápiás kezelési döntések. A pulzoximéter használata nagyban fokozza a betegbiztonságot.
A több mint félmillió forint értékű mamivac készüléket a gyermekágyas édesanyák tudják használni.

– Figyelmünk továbbra is elsősorban a gyermekek és az időskorúak felé irányul – fogalmazott a műszerátadást követően dr. Szilágyiné dr. Fodor Zsuzsanna –, amihez természetesen várjuk mások felajánlásait is a 11737083-20036160 bankszámlaszámra. Itt szeretném megköszönni dr. Freyler Alice szemész főorvos asszonynak a nagyvonalú támogatását, a dr. Király Jenő-díjért kapott tiszteletdíját ugyanis felajánlotta az alapítvány számára.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.