Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Összetartó város- részi közösségek

| Köves Andrea | Városi hírek

Napjainkban az egyre jobban kiépülő városrészek miatt nehezebb a közösségi összefogás, ám az online tér ebben is segítséget nyújthat.

Az egyik legnépszerűbb közösségi portálon számos olyan csoport alakult az elmúlt években, amely összefogja a Sopron azonos városrészeiben élőket. Ezek közül az egyik legaktívabb a Kertvárosi Lakópark elnevezésű csoport, amely a Bánfalván, az Ágfalvi úti lakóparkban és a környékükön élőket fogja össze. 

– Annak idején azért alakítottam ki ezt az online közösséget, hogy segítse az itt élőket a közérdekű, gyors információáramlásban – mesélte az oldal moderátora, Lendvai Csaba. – Több elveszett házi kedvencet sikerült már megtalálni, a lakók a közérdekű hulladékgyűjtési időpontokra is figyelmeztetik egymást, vagy éppen arra, ha valaki a lakóparkban cirkáló gyanús autóra figyelt fel. Időnként egy-egy szép képet, gondolatot is közlünk az oldalon.

A csoport segítséget nyújtott egy gyermekek számára meghirdetett kezdeményezésben is, amelyet a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre szervezett. Ennek keretében december 5-én délután a Mikulás segítőivel együtt megállt a városrész azon házainál, ahol kiscsizmát és mécsest látott az ajtó előtt, és csomaggal lepte meg a gyerekeket.

Ugyancsak a közösségi összefogás jegyében született meg a Sopron Apácakert és környéke elnevezésű csoport, amely a környéken lakóknak nyújt friss információkat. A csoport egyik koordinátora, Gáncs Krisztián 12 éve lakik az Apácakertben, így saját szemével láthatta: milyen szépen kiépült a környék. Kiemelten figyel arra, hogy az oldalon folyó kommunikáció megfelelő hangnemű legyen. A csoport legutóbbi kezdeményezése, amely az ott lakó Jaczkó Eszter ötlete volt, igazi adventi hangulatot kölcsönöz ennek a városrésznek. Huszonnégy ház tulajdonosa jelentkezett az ünnepváró fénygyújtásra: így december elsejétől karácsonyig mindig más-más ablakban gyullad ki az adventi fény, ezzel is jelezve az Apácakertben élők összefogását.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.