Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Öregdiákok emlékkirándulása

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága kirándulással emlékezett az egy éve elhunyt elnökére, Németh Kálmánra.

 A fraknói vár kapujánál tartott rövid megemlékezésen Szalay Csaba, a program szervezője elmondta, Németh Kálmán többször kezdeményezte a kirándulást, tekintettel arra, hogy azon a vidéken még nem járt, sajnos azonban ez életében nem valósult meg. Ezzel a túrával rá emlékeztek. A mécsesgyújtás és egyperces néma főhajtás után az öregdiákokból, hozzátartozókból és szimpatizánsokból álló negyvenfős csoport magyar nyelvű vezetéssel ismerkedett az Esterházyak történetével, egykori sasfészkével.


A Rozália-kápolnánál tartott piknik után a történelmi Nyugat-Magyarország legnagyobb várának, a lánzséri várnak ma is lenyűgöző romját járták be. A magántulajdonban lévő, helyreállított kaboldi vár „felderítése” és a zsinagóga külső megtekintése után hazafelé Szemző Gábor elnök ismertette a társaság gazdag nyári programját, mely szerint a havonta megtartott törzsasztalon kívül lesz kosárlabda- és teniszgála, Fertő tavi grillparti, nagycenki kiállítás is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.