Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nyert a város – véget ért a mélygarázsper

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Ítélet született a soproni mélygarázs ügyében – jelentette be a Sopron TV-ben dr. Farkas Ciprián. A polgármester ismertette: még 2006-ban indult meg az első per, amelyet 2016-ban újabb jogi eljárás követett.

– A szocialista városvezetés kötött szerződést egy bankkal, amely ha érvényes maradt volna, akkor 24 év alatt összesen 4,5 milliárd forintot fizetett volna Sopron városa azért, hogy a tulajdonába kerüljön a mélygarázs – kezdte a történet felelevenítését dr. Farkas Ciprián. – Miután az új, dr. Fodor Tamás vezette városvezetés megkezdte a munkát, úgy találta, hogy ez egy méltánytalan helyzet, és azonnal megindította a pert. Az első ítélet szerint a város 1,1 milliárd forintért cserébe tulajdonjogot szerzett a mélygarázs felett.

Ezt az ítéletet viszont a bank megtámadta, így öt éve megindult az újabb jogi eljárás. A bank jogalap nélküli gazdagodásra hivatkozva követelt 2,8 milliárd forintot az önkormányzattól a mélygarázsért.

– Ez az eljárás a napokban ért véget a Kúria előtt, amely nem találta megalapozottnak a bank igényét – tette hozzá a polgármester. – Fontos elmondani, hogy az elődöm vezette önkormányzat jó döntést hozott, és helyesen cselekedett, amikor elindította a pert, így ugyanis 1,1 milliárd forintért a város tulajdonába került a mélygarázs. Most végre pont került az ügy végére, a város megtakarított több mint három milliárd forintot. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.