Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mivel közlekedik szívesen a városban?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Skiba Gyula: Ausztriában dolgozom, de amikor itthon vagyok, akkor legszívesebben sétálok vagy kerékpározom. Sokszor gyorsabban lehet biciklivel haladni, mint autóval. Most, hogy eljött a jó idő, azt tapasztalom, hogy egyre többen bicikliznek, rollereznek. Azt is látom, hogy mintha kevesebb autó lenne az utakon.


Dudás Péter: Az autót csak akkor használom, ha nagyon szükséges: hosszabb utakra vagy bevásárlásra. Sopron nem olyan nagy város, hogy gyalog ne lehetne eljutni egyik helyről a másikra. Sétálni egészséges is, persze a szabályok betartása mindenkinek fontos. Ilyen a közterületen a maszkviselés és a távolságtartás.


Gimesiné Krisztina: A koronavírus-járvány kitöréséig gyakran használtam a tömegközlekedést. A biztonság kedvéért ma már kevesebbet buszozom. Az autót azonban nem lehet teljesen „letenni”, így sokkal könnyebb közlekedni, ha a gyermekeimmel szeretnénk elmenni valahova. Egyébként sétálni is szeretek.


Tóth-Komlós Krisztina: Már elővettem a kerékpárt, ha tehetem, akkor azt használom. A belvárosban egészen jól kiépített a kerékpárút-hálózat. Persze, oda kell figyelni! A forgalomban az út egyik oldalán az autók közlekednek, a másikon pedig gyalogosok vannak. Szerintem ebből eddig nem volt nagyobb konfliktus.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.