Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a Cézár-ház
Dr. Fodor Tamás polgármester, Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője, Kovács-Gazdag Nikolett, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője, Rosemarie Mátyás, Mátyás Csaba, a Sopr

Megújult a Cézár-ház

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Újra megnyílt Soproni Horváth József festőművész (1891–1961) gyűjteményes kiállítása a Cézár-házban. Az ünnepélyes megnyitót a turizmus világnapján tartották a közelmúltban megújult épületben.

– Kettős örömmel szolgál számunkra a mai nap, hisz nemcsak ezt az igen jelentős képzőművészeti értékkel bíró kiállítást nyithatjuk meg, hanem a környék megújulásának is szemtanúi lehetünk – fogalmazott az ünnepélyes megnyitón dr. Fodor Tamás polgármester. – Az év végéig Sopron történelmi belvárosának mintegy huszonöt épülete esik át teljes homlokzatfelújításon, illetve tetőcserén. A Cézár-ház, mely egykoron jelentős történelmi események színhelye is volt, a Modern Városok Program keretében mintegy 65 millió forintból már megújult, így pedig méltó otthonául szolgálhat a Munkácsy-díjas, az akvarell poétájának is nevezett Horváth József gyűjteményes kiállításának.  

– Nagyon fontos és látványos a belvárosi épületek homlokzatainak megújulása, de ami ugyanilyen vagy talán még ennél is fontosabb, hogy a homlokzatok mögött tartalom is legyen, és erre az egyik legjobb példa a Cézár-ház – hangsúlyozta köszöntőjében Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője.

A család és a Soproni Horváth József Művészeti Alapítvány nevében Mátyás Csaba akadémikus mondott köszönetet az önkormányzatnak, hogy a közelmúltban félmillió forinttal járult hozzá a kiállítás üzemeltetési költségeihez.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.