Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújuló útburkolatok
Sopron történelmi belvárosának rekonstrukciója a Modern Városok program keretében valósul meg Fotó: Pluzsik Tamás

Megújuló útburkolatok

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Hamarosan befejeződik a Szent György utca teljes rekonstrukciója, melynek során kicserélték a közműveket, valamint a többi belvárosi utcához hasonlóan ez az utca is új díszburkolatot kap.

– A Szent György utcában teljes hosszban elkészült az új vízvezeték-hálózat lefektetése, valamint a szenny- és csapadékvíz-csatornák cseréje – tudtuk meg Kelemen Imrétől, a Soproni Városfejlesztési Kft. igazgatójától. – Jelenleg még folynak a Szent György utca burkolási munkái, melyek várhatóan szeptemberben fejeződnek be. Emellett a szakemberek fúgázzák a már elkészült belvárosi utcákat, a járdaszakaszok műgyanta, míg az úttestek bitumennel átitatott bazaltzúzalékot kapnak.

Sopron történelmi belvárosának rekonstrukciója a Modern Városok program keretében valósul meg, melynek során néhány műemlékileg, illetve városképileg jelentős épület díszkivilágítást is kap, így a Kolostor utcában a Zichy–Meskó-palota, az Orsolya téren a Lábasház, az iskola és a Mária-kút, valamint megújult az evangélikus és az orsolyita templom díszkivilágítása.

Sopronban további útfelújítások is megvalósulnak. Megújult többek között a Villa sor, de hamarosan sorra kerül a Panoráma út és a Lövér körút is. A Várisi utca és a Lövér körút kereszteződésében észszerűsítik a forgalmi rendet. Nemcsak az útburkolatot korszerűsítik, hanem a járdát, a gyalogátkelőhelyet, valamint a buszvárót is. A Citadella utcában parkolót és járdát építettek, emellett a Zárányi út, Nezsideri utca és Fehéregyházi út közötti szakaszát teljes szélességében újraaszfaltozták.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.